16.9 C
Igualada
Dijous, juny 1, 2023

Igualada proposa diverses activitats amb motiu del Dia Mundial del Comerç Just

Amb motiu del Dia Mundial del Comerç Just, l’Ajuntament d’Igualada ha programat dues activitats per fer visible que existeixen alternatives econòmiques diferents al sistema hegemònic. Són alternatives de Comerç Just i Finances Ètiques que fomenten un model econòmic amb salaris i preus dignes; sense treball infantil ni discriminació; amb igualtat de gènere i llibertat d’associació; amb cura del medi ambient; transparent i responsable en els processos de fabricació i comercialització.

Fins el 29 de maig es pot veure al vestíbul del Centre Cívic Nord l’exposició “I tu, què tries? Descobreix les alternatives de consum al teu abast”. L’exposició dóna a conèixer les opcions de consum alternatives al comerç internacional i es centra en dos sectors clau: l’electrònica i el tèxtil, però també proposa alternatives en les finances ètiques o en la producció de cafè.

La Biblioteca Central d’Igualada també se suma a aquesta iniciativa. S’ha habilitat un racó de lectura sobre llibres de Comerç Just que podreu consultar o demanar en préstec durant tot el mes de maig.

I, el proper 30 de maig a les 18hores, a la mateixa Biblioteca Central, es durà a terme una sessió de contacontes a càrrec de Mònica Torra, amb el conte “Haki, la papallona màgica”, un conte a través del qual descobrirem el poder dels petits gests per canviar el món. Es descobrirà d’on ve la xocolata, què és el comerç just i una multinacional, el perquè del canvi climàtic o què vol dir l’explotació infantil i què és l’efecte papallona. Es tracta d’una activitat gratuïta, a partir de 4 anys.

Per ampliar informació, consultar bibliografia, vídeos interactius, activitats i recursos d’aquest àmbit, podeu entrar al web jotrio.cat, en el marc de la campanya #JoTrioComerçJust.

Compartir

ESCRIU UN COMENTARI

Més notícies

L’Hospital de dia Sant Jordi rep la visita de la biòloga del Col·lectiu Eixarcol·lant, Jana Peters

Aquest mes de maig, l’Hospital de dia Sant Jordi d’Igualada ha rebut la visita de la Jana Peters, biòloga i responsable de dinamització i...

L’Hospital ofereix una exploració dermatològica per prevenir el càncer de pell

El Servei de Dermatologia de l’Hospital Universitari d’Igualada – Consorci Sanitari de l’Anoia s’adhereix a la campanya Euromelanoma 2023. Una iniciativa de la Fundación...

L’Operació quilo de la Fundació Banc dels Aliments fa una crida a la solidaritat de la població

La Fundació Banc dels Aliments i Creu Roja Anoia tornen a recuperar la campanya de recollida d’aliments coneguda com a “Operació quilo”, una iniciativa...

Últimes notícies