Igualada per a la Unesco i Rotary Club preparen unes jornades sobre el diàleg intercultural amb ponents de gran prestigi

0
102

L’Associació d’Igualada per a la Unesco i Rotary Club Igualada, en sintonia amb la Comissió Nacional Andorrana per a la Unesco, organitzen del 28 al 30 d’octubre “La ruta de la Pau. Diàleg i Acció per la Tolerància i la Comprensió Intercultural”, unes jornades que es faran a les instal·lacions del Campus Igualada-UdL.

Les jornades, per a joves de 18 a 28 anys d’edat, tenen l’objectiu de posar èmfasi en l’important paper que pot tenir el diàleg intercultural en el procés de la comprensió i el respecte mutu necessaris per combatre el racisme i la discriminació.

Josep Casadevall

Ambdues entitats organitzadores volen d’aquesta manera contribuir a l’excel·lent iniciativa de la Ruta de la Pau, liderada pel Principat d’Andorra i que s’inclou en el marc estratègic de la Unesco 2022-2029, amb la intenció de promoure les pràctiques eficaces per assolir un desenvolupament inclusiu mitjançant la promoció dels Drets Humans, la llibertat científica i la comprensió intercultural, així com la lluita contra qualsevol tipus de discriminació i racisme.

En el marc de la Ruta de la Pau, es farà una trobada a Igualada amb joves de la Xarxa Civil de la Unesco i del Clubs Rotary, amb la participació de persones que desenvolupen tasques de mediació en la resolució de conflictes, així com de personalitats compromeses amb la Pau, amb la finalitat que els seus testimonis i vivències puguin sensibilitzar i deixar empremta conscient.
inscripcions obertes

Per a participar de les jornades cal inscriure’s prèviament enviant un correu electrònic a rc.igualada@rotary2202.org, o bé trucant al telèfon 619705670. Preu: 200€, que inclou allotjament de dues nits a l’Hotel América, amb esmorzar, dos dinars i dos sopars. Sense allotjament: 80€.

Federico Mayor

Els ponents seran Núria Masdeu, Elena Sabroso, Agueda Rodriguez, Onno Seroo, Sira Abenoza, Soundous Said, Josep Casadevall, exvicepresident del Tribunal Europeu de Drets Humans, o l’exdirector general de la Unesco, ministre i eurodiputat Federico Mayor Zaragoza.

Programa
1a Sessió: divendres 28 de 16:00 a 19:15 h.
Presentació dels participants
Viure en guerra – Libia, Soundous Said.
Diàleg contra prejudicis, Sira Abenoza

2a Sessió: dissabte 29 de 9:30 a 14:00 h.
Lideratge i Negociació, Elena Sabroso
Camins per la Pau: Una aproximació des d’una perspectiva de la Sociedad Civil, Onno Seroo
Beques Pro-Pau i Prevenció de conflictes, Núria Masdeu

3a Sessió: dissabte 29 de 15:30 a 19:00 h.
La tolerància i La Pau com a camí d’enteniment dels pobles, Águeda Rodríguez
El Tribunal Europeu de Drets Humans d’Estrasburg (TEDH), Josep Casadevall
Clausura a càrrec de Federico Mayor Zaragoza, Josep Casadevall i Ingrid Steinhoff.
Sopar solidari a partir de 21:00 h.
Plantada d’arbre de la pau: diumenge després d’esmorzar, al Bosc Rotary. 

Compartir