Falafel i salsa de iogurt

19 de febrer de 2021

Seguim amb les receptes de @sara.cheff i @mercatdecasa! Aquesta setmana, Falafel i salsa iogurt!

Per fer el falafel
-500 g de cigrons secs
-1 ceba
-2 dents d’all
-1 cullerada sopera de farina de blat
-Julivert
-Coriandre
-1 cullerada de cafè de:
·Pebre vermell (dolç o picant segons el gust)
·Pebre negre
·Comí en pols
·Canyella
·Sal
-3 cullerades soperes d’oli d’oliva
Per la salsa de iogurt:
-2 iogurts cremosos naturals
-1 grapat de fulles de menta
-Suc de 1/2 llimona
-1 dent d’all
-1 cullerada sopera d’oli d’oliva
-Sal

Procediment:
1. Deixem en remull tota la nit els cigrons.
2. Els escorrims i els triturem amb una liquadora o picadora.
3. Triturem la ceba, l’all, el coriandre i julivert.
4. Ho afegim tot en un bol gran i hi afegim les espècies, la farina la sal i l’oli. Ho provem i ho rectifiquem al gust.
5. Amb la pasta que s’ha format, li donem forma de “mini hamburguesa” o boles (com preferiu).6. Posem el falàfel al forn prèviament escalfat a 180ºC durant 15 minuts o fins que veieu que està torrat.

Per acompanyar el falàfel fem la salsa de iogurt:
1. En un pot hi afegim tots els ingredients.
2. Amb el túrmix ho triturem tot fins que quedi la salsa.
3. Ja tenim la salsa a punt per acompanyar-la amb el falàfel.

Comparteix l'article:

Deixa un comentari