Europa ens espera

20

jaume singlaÉs tan extremista el govern (o caldria dir-ne banda?) de Rajoy, que l’única possibilitat de veure a Espanya lleis que no siguin retrògrades i antisocials, és que el Tribunal Europeu les rectifiqui. Ho acabem de veure amb les indemnitzacions als treballadors temporals. Segons el Tribunal de Luxemburg, no es poden donar diferències entre treballadors fixos i eventuals.

Li agradi o no a la banda que ens governa, s’haurà de modificar el Estatuto de los Trabajadores per adaptar-lo a la sentència. És clar que a Espanya ja n’hi ha que pensen en igualar-ho tot a la baixa. És a dir, ni vint dies per any treballat, d’indemnització d’acomiadament a cap treballador.

Aquest no és pas el primer clatellot que la banda de Rajoy s’emporta dels tribunals europeus i, al pas que van, tampoc serà el darrer. Tinc la teoria que Espanya, l’Espanya estatal, no s’ha acabat de creure que forma part d’Europa. Si s’ho cregués no faria algunes de les coses que fa. Per exemple enviar de comissari europeu a l’Arias Cañete o intentar col·locar a l’exministre Soria al Banc Mundial.

Summary of the Swedish Presidency and conclusions of the EuropeaEn canvi, els polítics unionistes -PP, PSOE, C’s- no paren d’amenaçar-nos als catalans en expulsar-nos d’Europa en cas de sortir de l’Estat Espanyol. Sembla mentida que els que menys creuen en Europa, siguin els que pretenguin donar carnets de ciutadà europeu! Tinc clar que Europa no mourà un dit en favor del dret d’autodeterminació de Catalunya. Ni un dit. Cal recordar que la Unió Europea és un club d’estats i nosaltres, els catalans, no en tenim d’Estat. El que tinc clar és que Europa frenarà les ànsies bel·licoses de l’Estat, quan els catalans decidim que ja és hora de fundar la República de Catalunya. Però no farà res fins que els catalans “moguem fitxa” i fem un pas endavant irreversible.

Per primera vegada els ciutadans de Catalunya tenim a les mans la possibilitat de decidir el nostre futur, sense interferències d’Espanya. Però estem sols. Absolutament sols. Europa no es mourà si nosaltres no fem un acte de sobirania clar i contundent. I per a fer-ho hem de ser la meitat més un dels catalans amb dret de vot.

Europa en espera, però som nosaltres els que hi hem d’anar, perquè en aquest viatge els catalans estem sols.

Jaume Singla, periodista.