31.3 C
Igualada
Diumenge, agost 7, 2022

És hora d’entrar a boxes

Roger Soler Bou
Digital Project Manager a Instint.net

Els revolts hi són per a tots. Com els agafeu ja és cosa vostra.
Hi ha molts negocis que han vist com evolucionar i obrir noves vies per seguir treballant, seguir venent, seguir endavant en definitiva. Hi ha qui encara no ha engegat màquines; sí, va tard, però no ha de donar la cursa per perduda.

Pels qui no han començat cal plantejar-se el propers passos que, al nostre entendre, serien:

1- Simplificar. No es pot fer una evolució amb tot el que teniu fins ara. Cal agafar els productes/serveis que puguin ser més factibles de potenciar. Fent aquest treball tornarem a tenir clar qui som i què fem.

2- Trencar. Cal trencar amb la manera de treballar/vendre. No caldrà segurament amb tot però sí obrir “mires” i plantejar-se moltes coses. Ment oberta.

3- Activar-se ja! Cal despertar quan abans millor que la cursa ja fa dies que ha començat i hem de recuperar el temps perdut. Posem-nos a treballar.

4- Repensar-se. El vostre producte/servei segueix funcionant ens els temps actuals? Els clients que teníeu fins ara, segueixen sent els mateixos? Si per exemple els vostres clients no poden venir on sou vosaltres, podeu anar on siguin ells? Fent preguntes sempre s’obtenen respostes.

5- Transformar. No n’hi ha prou de pensar-ho, cal fer-ho i segurament implicarà una transformació (del propi individu i del negoci). Hem d’estar oberts a fer-ho.

Ja fa molt de temps (de fet parlem d’anys) que el salt al món digital és necessari, però cal un salt controlat: no tot serveix per tothom. Cal veure i estudiar el negoci, el públic, els objectius, etc, però el que sí que està clar és que hem d’explorar tots els canals possibles, i quan diem “explorar tots els canals” ens referim a la omnicanalitat, o sigui, no limitar-nos a una sola via de comunicació per arribar als clients sinó a diverses (xarxes socials, publicitat online, publicitat offline, telèfon, missatgeria, etc).

Aquesta situació de la Covid-19 ha fet que molts negocis hagin fet el pas i tinguin una pàgina web o una botiga online (són els qui ja han començat la cursa). Ara però cal fer-les funcionar i aconseguir que realment surti a compte tot l’esforç, i això passa, evidentment, per seguir-hi invertint (invertir no vol dir llençar diners -sempre que es faci bé-). Si algú no ho té clar no cal que s’ho plantegi.

Per fer aquests passos de manera coherent, ràpida i segura caldrà fer-ho acompanyat d’algú de confiança i amb experiència.
Preneu els revolts el millor que pugueu, però preneu-los.

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

“Elvis”, un espectacular i inoblidable biopic sobre el rei del rock

L’Elvis Presley, aquell rei del rock que, de sempre, amb la seva música m’ha despertat unes sensacions úniques i perquè no significades passions; aquests...

L’Editorial: Obres, accidents i informació

Sovint l’arribada de l’estiu comporta que les ciutats facin feines de manteniment i reparació, pensant que hi haurà menys activitat i és el moment...

Dos detinguts per un robatori amb força en un pis d’Igualada

Els Mossos d'Esquadra van detenir ahir, 4 d’agost, dos homes de 43 anys, com a presumptes autors d’un delicte de robatori amb força a...

Aquest dissabte, Jordi Savall a la Brufaganya

Demà dissabte 6 d’agost, a dos quarts de 10 de la nit, a les Nits Musicals de la Brufaganya es celebrarà el concert amb...

Suar

Començaré aquest últim rodalmot d’estiu amb una confessió en veu baixa: segurament hauria estat més pertinent desentranyar el mot calor, però el cert és...
Compartir