11.5 C
Igualada
Dissabte, novembre 28, 2020

És hora d’entrar a boxes

Roger Soler Bou
Digital Project Manager a Instint.net

Els revolts hi són per a tots. Com els agafeu ja és cosa vostra.
Hi ha molts negocis que han vist com evolucionar i obrir noves vies per seguir treballant, seguir venent, seguir endavant en definitiva. Hi ha qui encara no ha engegat màquines; sí, va tard, però no ha de donar la cursa per perduda.

Pels qui no han començat cal plantejar-se el propers passos que, al nostre entendre, serien:

1- Simplificar. No es pot fer una evolució amb tot el que teniu fins ara. Cal agafar els productes/serveis que puguin ser més factibles de potenciar. Fent aquest treball tornarem a tenir clar qui som i què fem.

2- Trencar. Cal trencar amb la manera de treballar/vendre. No caldrà segurament amb tot però sí obrir “mires” i plantejar-se moltes coses. Ment oberta.

3- Activar-se ja! Cal despertar quan abans millor que la cursa ja fa dies que ha començat i hem de recuperar el temps perdut. Posem-nos a treballar.

4- Repensar-se. El vostre producte/servei segueix funcionant ens els temps actuals? Els clients que teníeu fins ara, segueixen sent els mateixos? Si per exemple els vostres clients no poden venir on sou vosaltres, podeu anar on siguin ells? Fent preguntes sempre s’obtenen respostes.

5- Transformar. No n’hi ha prou de pensar-ho, cal fer-ho i segurament implicarà una transformació (del propi individu i del negoci). Hem d’estar oberts a fer-ho.

Ja fa molt de temps (de fet parlem d’anys) que el salt al món digital és necessari, però cal un salt controlat: no tot serveix per tothom. Cal veure i estudiar el negoci, el públic, els objectius, etc, però el que sí que està clar és que hem d’explorar tots els canals possibles, i quan diem “explorar tots els canals” ens referim a la omnicanalitat, o sigui, no limitar-nos a una sola via de comunicació per arribar als clients sinó a diverses (xarxes socials, publicitat online, publicitat offline, telèfon, missatgeria, etc).

Aquesta situació de la Covid-19 ha fet que molts negocis hagin fet el pas i tinguin una pàgina web o una botiga online (són els qui ja han començat la cursa). Ara però cal fer-les funcionar i aconseguir que realment surti a compte tot l’esforç, i això passa, evidentment, per seguir-hi invertint (invertir no vol dir llençar diners -sempre que es faci bé-). Si algú no ho té clar no cal que s’ho plantegi.

Per fer aquests passos de manera coherent, ràpida i segura caldrà fer-ho acompanyat d’algú de confiança i amb experiència.
Preneu els revolts el millor que pugueu, però preneu-los.

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

Grup TransPal: 25 anys ajudant a tancar el cercle a les empreses

Sector: Recuperació de palets i reciclatge de residus Ubicació: Masquefa Any fundació: 1995 L’empresa masquefina celebra enguany 25 anys de la seva fundació: un quart de segle...

Eixarcolant publica el Calendari del Bon Consumidor per al 2021

Ser conscients de les implicacions d’allò que consumim, per fer del consum una eina de canvi que contribueixi a afrontar els reptes ambientals, socials...

L’Associació Nou Centre regala més de 4.000€ en vals promocionals

Fins el 20 de desembre els establiments de l’Associació Nou Centre, amb el suport de l’Ajuntament d’Igualada, regalaran 4.000€ en vals de descompte entre...

Final d’etapa

L’adeu definitiu de la Montserrat Carulla m’ha revifat una sèrie de pensaments que tenia més o menys somorts i s’han fet vius en aquest...

Igualada farà testos antígens ràpids massius entre dimarts i dijous

L’Hospital Clínic i l’Institut d’Investigacions Biomèdiques August Pi i Sunyer (IDIBAPS), en col·laboració amb els ajuntaments i els centres de salut de la Conca...
Compartir