32.7 C
Igualada
Dilluns, juliol 4, 2022

Entrevista a Roger Travesset, Roger Bertran i Christophe Beaufume, de l’Associació Cultural el Pati

El Roger Travesset (president i soci fundador), el Roger Bertran (expresident) i el Christophe Beaufume (expresident i soci fundador) són tres apassionats dels jocs de taula. Formen part de l’Associació Cultural el Pati d’Igualada, que enguany celebra el seu 10è aniversari.

D’esquerra a dreta: Christophe Beaufume, Roger Travesset i Roger Bertran.

Enguany l’Associació Cultural El Pati celebra el seu 10è aniversari. Com va néixer?

Érem un grup d’amics aficionats als jocs d’ordinador que ens trobàvem per jugar. Però amb els problemes que teníem per trobar bona connexió, vam anar agafant el gust per jugar als jocs de taula. Aviat va sorgir la idea d’organitzar trobades per jugar, oferir a la gent la possibilitat de venir a gaudir d’una estona amb els jocs de taula o de trobar amb qui jugar. A partir d’aquí vam muntar l’Associació el Pati. Vam començar a fer les Patitrobades. Paral·lelament hi va haver un altre grup de gent -una mica més jove- que ens vam trobar per la xarxa -ara explica el Roger Bertran- i que jugàvem a jocs de rol per internet, a més d’un munt de gent que estaven interessats en conèixer què són els jocs de rol i no sabien amb qui contactar. Ens vam anar aglutinant en un espai virtual anomenat “Rol Igualada” i de tant en tant fèiem alguna trobada. Quan vam ser força gent vam decidir organitzar-nos com a associació i, per coneixences, vam decidir anar conjuntament amb el gent del Pati. El gener de 2013 vam incorporar-nos al Pati. Durant aquest temps hem anat fent diverses activitats obertes a la ciutat.

Quanta gent en formeu part actualment de l’Associació?

Amb això de comptar-nos tenim un problema, perquè per ser membre del Pati, només has de manifestar la teva voluntat i a vegades la voluntat hi és i a vegades no, per tant no estem comptats. Hi ha molts seguidors de les activitats i hi ha un petit nucli de 6-7 persones que són els que coordinen. Pensem però que seria important que gent nova s’impliqués en l’Associació per fer així una renovació al capdavant i que s’aportin idees noves. El nostre objectiu ha estat i és que Igualada jugui. I pensem que la tasca duta a terme durant aquests deu anys té molt mèrit, perquè ha estat feta sense subvencions, a partir del voluntariat de la gent que en formem part, amb constància i perseverança… i ja portem 60 Patitrobades.

Qui pot venir a jugar?

Pot venir tothom qui tingui ganes de passar una estona entretinguda jugant a jocs de taula o a jocs de rol. De fet últimament estan venint a jugar moltes famílies que havien perdut aquestes ganes de jugar i ara hi han agafat el gust i repeteixen. Inclús a vegades queden altres dies per jugar que no són els de les Patitrobades. El funcionament de les Patitrobades és molt simple: nosaltres posem els jocs de taula, venen les famílies o colles a jugar, pregunten, els indiquem quin joc pot ser més adient a partir de les seves preferències, els expliquem en quatre paraules les instruccions i els ensenyem a jugar. I ja poden començar a jugar. I sempre hi ha un joc adient per a cadascú.

Quines són les activitats que dueu a terme?

Actualment fem les Patitrobades, cada dos mesos, les Pati-night cada últim dissabte de més i els Dilluns de rol, que són cada setmana. Cada una d’aquestes activitats té una comissió que s’encarrega de gestionar-ho i funcionen paral·lelament. Les Patitrobades són el tercer dissabte dels mesos senars i són obertes a tothom, dirigides sobretot a famílies i grups d’amics. La Pati-night van sorgir de les nostres ganes de jugar i que a les Patitrobades no ho podem fer. Aleshores fem aquestes trobades obertes a jugadors més experimentats, que comencen a les 10 de la nit i que es fan a l’espai la Galleda de la Kaserna. I els Dilluns de rol també són oberts a tothom: gent que ho coneix i gent que ho vol conèixer.

[publicitat]

Amb motiu del 10è aniversari, quines activitats es duran a terme?

Dissabte passat vam fer una Patitrobada al Casal del Passeig. Aquest dissabte dia 9 de desembre farem dues activitats que considerem molt interessants: al matí serem a la residència Pare Vilaseca i a la tarda a la FAP Auria i hi portarem jocs per a que les famílies puguin passar una bona estona jugant junts. Els dies 16 i 17 fem la festa grossa: tot el cap de setmana d’activitats a l’Ateneu. El dissabte se centrarà en els jocs de rol i el diumenge en els jocs de taula. A més, amb una col·laboració amb el Club del joc del CAE de Manresa ens deixen un seguit de jocs de taula gegants que ompliran la plaça i el corraló de l’Ateneu tant dissabte com diumenge i que podran ser utilitzats per tothom. Dissabte a la nit, a partir de la 1, a la platea del teatre es farà un rol en viu, un joc de rol teatralitzat. I diumenge, a part de la Patitrobada hi haurà un concurs d’avions de paper i un Pentatló de jocs que buscarà el millor jugador de jocs de taula.

El món dels jocs de taula és molt ample. Aneu incorporant nous jocs? D’on traieu els jocs que proposeu?

A les Patitrobades els jocs que triem són propis o de l’entitat. A cada Patitrobada es treuen els jocs més adequats, que puguin agradar al públic que sol venir. També a vegades les editorials ens porten jocs que encara no són a la venda per poder-los tastar i fer-ne una valoració posterior.

Quin és el joc que més èxit té?

Uf! Cada persona té el seu joc. No hi ha ningú que pugui dir que a ell no li agrada jugar, simplement no ha trobat el seu joc. Al mon cada any es fabriquen uns 1000 jocs nous.

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

El Festival de Llegendes tanca edició amb 4.000 entrades venudes

El Festival de Llegendes de Catalunya tancava aquest diumenge la seva 13 edició amb el recompte de  gairebé 4.000 entrades venudes en un esdeveniment...

Igualada i San Mauro, enquadrats al mateix grup de Primera Catalana

La Federació Catalana de Futbol ha publicat aquesta setmana els grups de Primera Catalana de la propera temporada i el CF Igualada i la...

Dos detinguts per cometre set furts de catalitzadors de vehicles a Vilanova

Els Mossos d’Esquadra de la comissaria d’Igualada i de Reus van detenir el passat 28 de juny dos homes, de 39 i 50 anys,...

Masquefa planteja un model d’economia circular com a alternativa a l’abocador de Can Mata

La Sala d’Actes del Centre Tecnològic Comunitari (CTC) va acollir dimecres 29 de juny l’acte de presentació de l’estudi d’alternatives a l’actual model de...

La colla gegantera del Bisbalet celebra el 20è aniversari

La Colla Gegantera del Bisbalet ha celebrat aquest dissabte un dels actes del seu 20è aniversari amb la trobada gegantera. Diverses colles de la...
Compartir