Els torrons que no poden faltar a casa per Nadal
E

16 de desembre de 2022

El torró és un dels dolços més esperats en l’època de Nadal. Es tracta d’una massa que s’obté mitjançant la cocció de mel i sucre. A aquesta massa se li afegeixen ametlles torrades, amb pell o sense i diferents ingredients segons els gustos esperats.

Els orígens d’aquest famós dolç són àrabs i espanyols, concretament hi ha dades que confirmen que els primers van aparèixer a Alacant en el segle XV, i que van ser els espanyols amb les seves relacions culturals i comercials qui van treure profit d’aquesta indústria artesana. Existeix la teoria que els grecs ja preparaven un dolç molt similar que menjaven els esportistes. Actualment, menjar torró és una tradició nadalenca a molts països europeus i llatinoamericans.

Els torrons que més agraden

El torró és un producte que ha evolucionat amb el pas dels anys donant lloc una gran diversitat de varietats.
Avui dia podem trobar torrons de diversos sabors i textures amb els quals s’ha anat innovant constantment, com ara els de xocolata, d’arròs, de gema cremada, coco…

Així i tot, els torrons clàssics són els que més èxit tenen cada Nadal. Si no saps quins torrons comprar, t’expliquem quins són els preferits per la majoria.

  • Torró d’Alacant o dur

Aquest és el torró clàssic en la seva versió més senzilla. Es prepara amb ametlles torrades i mel. S’utilitzen les millors ametlles senceres, que passen a ser torrades, sense cremar-les. En la preparació també s’utilitza clara d’ou per a aconseguir la textura densa característica d’aquesta varietat de torró

  • Torró tou

Una varietat molt coneguda i tradicional, sobretot, per la seva textura suau i cremosa. Es tracta d’un torró amb menor contingut d’ametlles, però que les incorpora totalment moltes juntament amb la mel i la clara d’ou. És un torró molt tradicional a Xixona, Alacant.

  • Torró de gema cremada

L’origen d’aquest torró va ser per casualitat, ja que es va elaborar per a aprofitar les gemes que sobraven dels ous en elaborar la confiteria. Es pot afirmar que és un torró que deriva del torró de crema catalana.

  • Torró a la pedra

El torró a la pedra és un dels torrons menys coneguts, però és dels més deliciosos. Està elaborat únicament amb ametlla molta, ratlladura de llimona, sucre i canyella i no porta conservants ni colorants.

 

Després d’aquesta dolça selecció segur que tens ganes de comprar i menjar torrons. A Igualada i a la comarca de l’Anoia podem tastar-los a les següents pastisseries, on trobaràs de tots els sabors i gustos.

Comparteix l'article:

Deixa un comentari

L'Enquesta

Creus necessari un canvi en el govern de la Generalitat?

Ja no s'accepten vots en aquesta enquesta