Primera edició dels Premis Eixarcolant per al foment de l’etnobotànica

16 de desembre de 2022

El proper diumenge 18 de desembre, a les 17:00h, a l’Antic Escorxador d’Igualada tindrà lloc l’Acte d’entrega dels Premis Eixarcolant pel foment de l’etnobotànica. Aquesta cerimònia d’entrega de premis organitzada pel Col·lectiu Eixarcolant i que compta amb el suport de l’Oficina de Suport a la Iniciativa Cultural de la Generalitat de Catalunya, vol gratificar a diferents projectes de recerca i emprenedoria en el camp de l’etnobotànica, i generar un impacte positiu a nivell local en termes ambientals, socials i econòmics. 

En aquesta primera edició dels guardons s’hi han presentat 18 candidatures de les quals 6 corresponen a la categoria d’emprenedoria i 12 a la categoria de recerca. Destacar que en tots els casos es tracten de propostes no executades que es preveuen dur a terme al llarg de l’any 2023. D’aquesta manera els Premis Eixarcolant volen impulsar el desenvolupament de nous projectes, i per tant, els premis no són un reconeixement a allò que ja s’ha fet fins ara.

La presentació de l’entrega de premis, que tindrà inici a les 17h, anirà a càrrec de Jordi Còdol Montagut. El periodista anoienc donarà la benvinguda als assistents i conduirà l’acte en el qual hi intervindran Alidé Sans, cantant en llengua occitana que ens farà gaudir amb diferents actuacions musicals per amenitzar l’esdeveniment. A l’actuació musical també s’hi sumarà la Jana Carbonell, artista visual que realitzarà il·lustracions botàniques al so de la música. Un altre moment destacable serà la ponència que realitzarà Vanesa Freixa Riba, creadora i divulgadora entorn la ruralitat.

Posteriorment, membres del Col·lectiu Eixarcolant explicaran el perquè de la importància  d’aquests nous premis i els motius pels quals cal donar reconeixement a una disciplina que encara és poc present en l’àmbit formatiu com l’etnobotànica, amb una clara mancança de formacions específiques que puguin despertar vocacions a nivell de recerca o emprenedoria.

Arribat a aquest punt serà el moment d’escoltar al jurat format per 6 persones, totes elles expertes en la matèria i amb una dilatada experiència ja sigui en el món acadèmic, de l’emprenedoria, de la recerca i investigació, o fins i tot empresarial. Astrid van Ginkel, Joan Vallès Xirau, Laura Calvet Mir, Marc Talavera Roma, Robert Savé Montserrat i Xènia Torras Martí explicaran els criteris de valoració dels premis i els punts més destacats de les diferents candidatures presentades.

A continuació es donarà lloc al moment més emocionant de la cerimònia i es presentaran les diferents candidatures participants a la 1a edició dels Premis Eixarcolant pel foment de l’etnobotànica. Les primeres a pujar a l’escenari seran les no premiades i es donarà un petit obsequi de reconeixement a totes elles. A posterior, es donaran a conèixer els noms dels guanyadors finals i per tant del 1r i del 2n lloc de la categoria d’emprenedoria i de la de recerca. La dotació del primer premi serà de 1.500€ i la del segon premi serà de 500€. Així els organitzadors esperen ajudar al finançament d’algunes d’aquestes propostes per tal que finalment puguin esdevenir una realitat que comporti beneficis per tota la societat.

Per finalitzar l’entrega de premis totes les persones assistents podran participar en un tastet que els permetrà degustar diferents productes locals i de proximitat,

La cerimònia espera poder reunir a diferents personalitats del món acadèmic, empresarial i institucional i també a tots els participants i públic general per tal de celebrar conjuntament aquesta primera edició. és per això que l’acte serà obert a tothom, gratuït i sense inscripció. Des del Col·lectiu Eixarcolant conviden a totes les persones a apropar-se a l’Antic Escorxador al carrer Prat de la Riba 45 d’Igualada i a ser-ne partícips

Comparteix l'article:

Deixa un comentari

L'Enquesta

Creus que els exiliats tornaran a Catalunya sense ser detinguts?

Ja no s'accepten vots en aquesta enquesta