14.3 C
Igualada
Dimecres, octubre 5, 2022

Els residents d’infermeria formats durant la pandèmia tanquen el cicle

La Unitat Docent Multiprofessional de l’ICS Catalunya Central acomiadarà les residents d’Infermeria Familiar i Comunitària que s’han format durant els dos anys de pandèmia en els centres de salut del territori. Serà durant la segona part de la XI Jornada de Recerca i Docència, que tindrà lloc el proper dimecres 14 de setembre. El mes de maig passat ja es va fer el comiat de la darrera promoció de metgesses i metges, després de quatre anys de formació com a residents a la Catalunya Central.

L’acte del dia 14 acollirà la presentació dels treballs finals de recerca de les vuit infermeres que tanquen la seva etapa de formació com a residents en centres d’atenció primària de l’ICS Catalunya Central: tres han treballat al Bages (Manresa), tres a Osona (Manlleu i Santa Eugènia de Berga) i dues a l’Anoia (Igualada). Els treballs de recerca que han realitzat durant aquest període són:

  • “Formació de professionals d’infermeria per a la detecció de risc cardiovascular a través de les plaques d’ateroma, utilitzant l’ecografia en AP”. De Verónica Rodríguez, Inmaculada Ruíz i Nerea Tellechea.
  • “Estat global de la infermeria de pràctica avançada i la seva situació actual”. De Rosario Fernández, Andrea García, Victoria López i Emi Camprubí.
  • “Canvi d’acenocumarol per mantenir estable l’índex internacional normalitzat”. D’Imma Cadafalch i Carmen M. González.

A banda, a l’acte també hi estan convidades residents d’Infermeria d’altres especialitats que s’han format a les unitats docents de Ginecologia i Obstetrícia, i de Salut Mental de la Catalunya Central. Presentaran els treballs següents:

  • “Estudi per a l’avaluació de l’eficàcia d’un programa d’atenció i seguiment a dones que han tingut una pèrdua gestacional de 1r trimestre”. De Lorena Fariñas, Anna Güell, Paula Martín, Maddi Telletxea i Mireia Vilageliu.
  • “Programa d’activació conductual amb exercici físic per a pacients amb depressió lleu o moderada”. De Rosa M. Pujol.
  • “Estudi longitudinal sobre els efectes de l’ús de la copa menstrual i altres productes d’higiene menstrual”. De Lucía Álvarez, María Estébañez, Claudia Esteban, Noelia Montero i Laura Redondo.

La recerca en ciències de la salut cada cop pren més protagonisme en la formació de les futures especialistes i, amb motiu de la pandèmia, aquesta recerca s’ha fet imprescindible per poder donar resposta als nous reptes que tindrà el sistema de salut en els propers anys: envelliment, epidèmies de caire global, abordatge de la salut comunitària o patologies que afectin la salut mental, entre d’altres.

Inaugurarà la jornada la gerent de l’ICS Catalunya Central, Anna Forcada, juntament amb la coordinadora docent de l’especialitat d’infermeria AFiC, Cristina Ojeda; la responsable de l’ASSIR Bages-Solsonès, Nayade Crespo, i la coordinadora docent de la Unitat de Salut Mental, Gemma Torras. La cloenda anirà a càrrec de la directora del Servei d’Atenció Primària del Bages-Berguedà-Moianès, Elisabet Descals, i del cap d’estudis de la Unitat Docent de l’ICS Catalunya Central, Joan Deniel.

La ubicació escollida, la finca Urpina d’Ampans, permetrà a les persones que hi assisteixin fer un tast dels productes elaborats al mas per treballadors amb discapacitat de l’entitat bagenca i una sessió de consciència plena entre vinyes, durant la pausa que es durà a terme entre les presentacions dels treballs, a mig matí.

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

Tercer “job shadowing” de I’Institut Joan Mercader

Del 26 de setembre al dia 1 d’octubre, s’ha realitzat la tercera i última mobilitat de l’Institut Joan Mercader dins del projecte CETE+ (Consorci...

Georgina Gabarró es guanya el bitllet per a les finals de les Golden Series

El passat diumenge 2 d'octubre es va celebrar la Mitja Pirineu 21K, la modalitat més curta de l'esdeveniment Salomon Ultrapirineu. Amb aquesta prova es...

Comencen les obres per posar gespa al camp de futbol de Fàtima

Les obres per instal·lar gespa artificial al camp de futbol de Fàtima ja han començat i serà una realitat durant el primer trimestre del...

Gairebé un miler de persones gaudeix del Mercat de Lletres d’Igualada

Gairebé un miler de persones van gaudir dissabte passat de les propostes literàries i culturals de l’11è Mercat de Lletres d’Igualada, que un any...

La jornada d’Aviació Adaptada torna a ser un èxit

L’aeròdrom d’Igualada-Òdena va acollir aquest dissabte 1 d'octubre a desenes de persones amb algun tipus de discapacitat, als seus acompanyants i al públic en...
Compartir