16.9 C
Igualada
Dijous, juny 1, 2023

El vestuari, un llenguatge amagat, un llenguatge no verbal

Raquel Reyes
Raquel Reyes
Assessora d'Imatge i Personal Shopper

Desapercebut i no identificat per a moltes persones. Així podríem descriure aquest llenguatge, de vital importància i que, al contrari, vinculem a la moda tots els amants d’aquesta i que el tenim present en totes les nostres recomanacions.

I és que, tot i que ens pugui semblar quelcom que està en un segon pla, la manera com ens vestim, les peces que escollim, parlaran per nosaltres i seran la nostra carta de presentació, ja sigui en l’àmbit personal com el professional.

El llenguatge no verbal pot venir donat de moltes maneres: gestos, moviments de les mans, la forma i entonació en què parlem, la gestió d’espai… tots aquests sí coneguts i força presents en les formacions empresarials, en actes polítics, televisió, etc.

Però què passa amb el vestuari? Si ens allunyem dels esdeveniments més formals i protocoŀlaris, se li resta importància o no hi ha a l’abast de tothom, d’una manera fàcil, una formació com a tal. Una formació que et doni eines per saber en cada moment de la teva etapa professional, quin és el vestuari adequat en funció de la feina que es desenvolupa o d’actes puntuals que puguin sorgir durant aquesta.

Està molt bé que cadascú pugui escollir i vestir-se com millor se senti i està molt bé que cadascú tinguem el nostre propi estil; així ha de ser i és el que hem de prioritzar. Però hi ha moments concrets en què és bo tenir una base, uns coneixements i construir a partir d’aquesta el vestuari més idoni i més adequat per a cadascun d’ells.

Des de l’Assessoria d’Imatge, i en relació amb l’àmbit empresarial, sabem i coneixem que avui en dia es permet el Business casual i des d’un punt de vista més actual, dels que estem immersos en aquest món de la imatge i, personalment així m’agrada presentar-lo, estaríem parlant del Dress Appropriately.

És el següent nivell en l’escala de l’elegància laboral. Combinacions de dues peces com poden ser la brusa i el jersei, amb una faldilla o pantaló. És la mateixa indumentària correcta i professional però una mica més relaxada. Vindria a ser el que acostumem a vestir en reunions més informals i dies en què el tracte amb clients és més limitat.

Tot això complementat adequadament amb el calçat i complements, que denotaran més o menys importància al nostre vestuari. Per tant, si alguna cosa hem de posar en el nostre llibre de “pendents” és aprendre a interpretar aquest llenguatge no verbal.

Una eina més per aconseguir la ruta perfecta per a nosaltres. I sobre això no hi ha cap regla escrita.

Compartir

ESCRIU UN COMENTARI

Més notícies

L’Hospital de dia Sant Jordi rep la visita de la biòloga del Col·lectiu Eixarcol·lant, Jana Peters

Aquest mes de maig, l’Hospital de dia Sant Jordi d’Igualada ha rebut la visita de la Jana Peters, biòloga i responsable de dinamització i...

L’Hospital ofereix una exploració dermatològica per prevenir el càncer de pell

El Servei de Dermatologia de l’Hospital Universitari d’Igualada – Consorci Sanitari de l’Anoia s’adhereix a la campanya Euromelanoma 2023. Una iniciativa de la Fundación...

L’Operació quilo de la Fundació Banc dels Aliments fa una crida a la solidaritat de la població

La Fundació Banc dels Aliments i Creu Roja Anoia tornen a recuperar la campanya de recollida d’aliments coneguda com a “Operació quilo”, una iniciativa...

Últimes notícies