El somni europeu de l’Igualada Rigat s’esvaeix a la pròrroga

10 de març de 2019

Un gol de l’argentí Rampulla de FD a la pròrroga va ensorrar el somni europeu de l’Igualada RIGAT. Un somni que va estar a tocar dels dits durant bona part dels minuts tant del partit d’anada com el de tornada . Els igualadins van empatar l’eliminatòria només començar (minut i 17 segons) i al descans ja l’havien girada. I així la van mantenir fins a 5 minuts del final quan un gol de Rossi va forçar la pròrroga. En l’afegit el Sarzana va aprofitar la seva acció a pilota aturada. L’Igualada no en va marcar cap de les dues que va tenir i aquí es va escapar la Final Four. Llàgrimes de campions al vestidor i orgull dels 800 seguidors que van veure que l’equip s’hi va deixar l’ànima. Europa haurà de pagar el seu “deute” l’any que ve.

Les Comes comença marcant

L’IHC va començar a tot drap, amb l’impuls de 800 seguidors que gairebé omplien les Comes. 1 minut i 17 segons i l’eliminatòria ja igualada. Primera feina feta. Tety de penal marcava l’1 a 0. Dos minuts més tard podria haver repetit, també de penal, però en aquest cas la bola no va entrar. Al minut 7 Borsi va marcar el primer empat. També d’un llançament de penal que l’Elagi li havia aturat però que els àrbitres van fer repetir. A la segona,els ligurians van anotar l’1 a 1.

En només 7 minuts ja havia quedat clar que seria un partit de molta pilota aturada. Tres minuts més tard Elagi Deig va aturar una FD per blava al Tety. Al minut 15 Ton Baliu va enviar un penal al ferro. Els “rigats” ho estaven fent tot per guanyar. Com al Polivalente. Però només empataven. Van muntar moltíssimes contres amb superioritat, van lluitar fins a l’extenuació, van fer una bona lectura tàctica… Però l’1 a 1 es va mantenir fins als 96 segons màgics de Sergi Pla. Primer va fer el 2 a 1 de FD per una blava al jugador argentí Ipinázar. I després, a falta de només 1 segons per acabar la primera meitat, va fabricar una jugada de bandera, regatejant tots els jugadors que se li van posar pel mig i batent el porter Corona. Era el deliri. L’Igualada se n’anava al vestidor amb el partit i l’eliminatòria controlada. La final four era més a prop.

El somni s’esvaeix cruelment a la pròrroga

A la segona part es va mantenir el mateix escenari però amb petites variants. Els italians, que es veien fora, van augmentar la intensitat i els igualadins van jugar amb més precaucions. Però altre cop les principals accions van venir de penalitzacions. Elagi Deitg aturava un penal (m 2.15), Sergi Pla no podia marcar la FD número 10 (m 15). Borsi fallava un penal i també la segona opció (m 18)… Fins que a falta de 5 minuts va arribar el cop. Rossi va marcar el 3 a 2 en un remat al segon pal després d’una contra del Sarzana. El partit s’abocava a la pròrroga. Cap dels dos equips va arriscar en excés perquè tots dos estaven en perill de FD.

I va ser arrencar la pròrroga i arribar el segon cop. I aquest, definitiu. Els igualadins van cometre la desena falta. L’argentí Rampulla va batre el porter arlequinat i va equilibrar el marcador, 3-3. L’eliminatòria era italiana. L’IHC ho va intentar. Va disposar de la FD per 15 faltes i d’un penal que ni Pla ni Bars van poder transformar. L’equip no va abaixar els braços en cap moment. Va lluitar extraordinàriament. Va superar una inferioritat per expulsió de Tety Vives, van jugar l’últim minut sense porter…

El Sarzana es va classificar per la Final Four on s’hi trobarà dos equips catalans, el Lleida i el Voltregà (que jugaran una de les semifinals). El quart equip classificat sortirà del Valdagno-Viareggio que es juga la setmana vinent.