Terra Remota és un celler nascut el 1999, quan la família Bournazeau Florensa adquireix 15 hectàrees de terra verge ocupada per alzines, sureres de roure, pins … per després arribar a una propietat de 44 hectàrees situada a l’extrem nord-est de la península Ibèrica, a la comarca gironina de l’Alt Empordà, i adscrita a la DO Empordà.
Situació:
Situada a les rodalies dels pobles de Capmany i Sant Climent Sescebes, al bell mig d’una zona boscosa, protegida de la tramuntana per la serra de l’Albera, a 15 quilòmetres de la Mediterrània, amb una altitud de 140 metres sobre el nivell del mar i amb un sòl de marcat caràcter granític.
Agricultura ecològica certificada. Respecte màxim de la naturalesa. Maceració del tempranillo de 3 setmanes. Extracció mitjançant trepitjat un cop al dia. Producció anual de 9.000 ampolles
Nota de tast i maridatge:
- Color granat intens amb reflexos violetes en nas intens, molt afruitat, com una cistella de fruites vermelles, cirera, mora, cassís tot i que també especiada amb notes de badiana i pebre. I finalment en boca tendre, molt afruitat, amb aromes de fruits frescos i de brot de cassis, amb tanins joves i ferms.
- Ideal amb carn a la graella: costelles, pit de vedella, cuits i salsitxes.