El celler: “Tan natural de Terra Remota”, un vi ideal amb carn a la graella

39
Sergi Arana, propietari del
Vinnari Restaurant.

Terra Remota és un celler nascut el 1999, quan la família Bournazeau Florensa adquireix 15 hectàrees de terra verge ocupada per alzines, sureres de roure, pins … per després arribar a una propietat de 44 hectàrees situada a l’extrem nord-est de la península Ibèrica, a la comarca gironina de l’Alt Empordà, i adscrita a la DO Empordà.

Situació:

Situada a les rodalies dels pobles de Capmany i Sant Climent Sescebes, al bell mig d’una zona boscosa, protegida de la tramuntana per la serra de l’Albera, a 15 quilòmetres de la Mediterrània, amb una altitud de 140 metres sobre el nivell del mar i amb un sòl de marcat caràcter granític.

Vinificació:

Agricultura ecològica certificada. Respecte màxim de la naturalesa. Maceració del tempranillo de 3 setmanes. Extracció mitjançant trepitjat un cop al dia. Producció anual de 9.000 ampolles

Nota de tast i maridatge:

  • Color granat intens amb reflexos violetes en nas intens, molt afruitat, com una cistella de fruites vermelles, cirera, mora, cassís tot i que també especiada amb notes de badiana i pebre. I finalment en boca tendre, molt afruitat, amb aromes de fruits frescos i de brot de cassis, amb tanins joves i ferms.
  • Ideal amb carn a la graella: costelles, pit de vedella, cuits i salsitxes.