33.8 C
Igualada
Divendres, juliol 23, 2021

El celler: “Carles Andreu Trepat”, un vi únic amb una personalitat molt diferenciada

Carmel·la Planell Lluís
Periodista, historiadora i fotògrafa

Sergi Arana, propietari del
Vinnari Restaurant.

L’any 1991, Carles Andreu, continuant la tradició familiar, va posar en marxa la cava que porta el seu nom. Es tractava d’una petita cava ubicada al poble de Pira i situada a la antiga casa pairal de cal Celdoni

Situació:

Les vinyes es troben repartides entre els municipis de Pira, Forès, Sarral, Solivella, Barberà de la Conca i Montblanc.

Vinificació:

Vi negre elaborat amb la varietat trepat, cep autòcton de la denominació d’origen Conca de Barberà.

La recol·lecció i la selecció del raïm es fan manualment, després d’una lleugera sobremaduració a les nostres vinyes les Alzinetes i les Parades, amb ceps de més de cinquanta anys.

Maceració prefermentativa en fred a 8ºC durant vuit dies amb lleugers remuntatges per la extracció del color i les aromes varietals de la pell. Posterior fermentació alcohòlica a temperatura controlada fins un màxim de 20 ºC i fermentació malolàctica en bota de roure francès durant 6 mesos

Nota de tast i maridatge:

  • Al tast, es presenta amb un color cirera d’ull de perdiu, amb tons violacis; molt franc i intens al nas, amb records de canyella i melmelada de fruites vermelles; el seu pas en boca és suau, greixós, llarg i persistent, amb gust de fruites confitades, un lleuger toc de regalèssia, un final elegant i una lleugera acidesa molt equilibrada amb la seva estructura. Un vi únic, amb una personalitat molt diferenciada.
  • Maridatge amb formatges, pasta, arrossos i carns vermelles.
Compartir

Més notícies

Últimes notícies

Les millores al Rovy és la proposta més votada en el Procés Participatiu

El 12 de juliol es va tancar el Procés Participatiu 2021 de Vilanova del Camí que ha impulsat la regidoria de Cultura i Participació...

Festivals

La procedència d’un dels mots protagonistes de l’estiu, per la polèmica amb l’augment d’encomanats, és tan transparent que no en dubtaria ningú: festival és...

El Museu de la Pell acull una exposició sobre els espais recuperats del Barri del Rec

El Museu de la Pell acollirà fins al 26 de setembre l’exposició “Rec Districte Cultural. Un barri en transformació”. Es tracta d’una producció pròpia...

Primer concert del Festival Maig amb els igualadins Marialluïsa

Aquest proper diumenge, 25 de juliol, el Festival Maig havia de fer el concert innagural de la seva vuitena edició. Les noves restriccions decretades...

La Pobla i Igualada, amb la mitjana més alta de quota de l’IBI

La Pobla de Claramunt, amb 628€, i Igualada, amb 620€, lideren el rànquing de la mitjana de rebuts més cars de l’IBI a l’Anoia....
Compartir