El Banc dels Aliments busca voluntaris per col·laborar en el Gran Recapte

0
469

Els propers 22 i 23 de novembre se celebrarà una nova edició del Gran Recapte d’Aliments a tot Catalunya i, evidentment, també a l’Anoia. Es tracta d’una acció que pretén dotar d’existències als Bancs dels Aliments, especialment de cara a una època de l’any en què hi ha moltes celebracions familiars.

Els Bancs dels Aliments són organitzacions independents i sense ànim de lucre, que tenen com a objectius principals lluitar contra el malbaratament recuperant excedents alimentaris aptes pel consum humà i lluitar contra la pobresa, fent arribar els aliments recuperats a persones en situació de precarietat alimentària del nostre entorn.

Una bona part de les tones distribuïdes al llarg de l’any pels Bancs dels Aliments provenen de l’aprofitament alimentari però hi ha aliments bàsics que calen per complementar la dieta de les persones ateses que és difícil aconseguir a través de la recuperació, és el cas de l’oli, la llet o les conserves (peix i verdures). És per això que cal impulsar campanyes de recollida d’aquests aliments bàsics que ajudin a garantir una alimentació el més equilibrada i saludable possible.

El Gran Recapte és cada any un èxit gràcies a la mobilització ciutadana que entrega aliments als punts de recollida (supermercats) i al voluntariat que coordina i que està presencialment a cada punt de recollida i a totes les persones que s’encarreguen de la part logística (transport, emmagatzematge, classificació i distribució).

És per això que de cara al divendres 22 i dissabte 23 de novembre, des del Banc dels Aliments fan una crida a sumar voluntaris per tal de poder recollir els aliments. Per fer-se voluntari només s’ha d’entrar a www.granrecapte.com i seguir les indicacions.

Compartir