17.1 C
Igualada
Dissabte, 23 setembre 2023

Un article de

Comencen dies de força fred, però la neu serà anecdòtica
C

Avui dimarts, hem començat el dia amb temperatures més baixes arreu de la comarca. Mínimes de -4ºC a Pujalt, -3ºC a la Panadella, -3ºC a Òdena, -1ºC Igualada (Ajuntament), -1ºC a la Llacuna i -1ºC a Els Hostalets de Pierola.
Al llarg del matí començarem a observar un augment dels núvols que deixarà ja el cel cobert a partir del migdia per l’arribada d’un front. El fred de primera hora més l’arribada dels núvols ajudarà a mantenir la temperatura més baixa al llarg del dia respecte la d’ahir dilluns. Dimarts de ple hivern amb màximes de 6-7ºC a la Conca d’Òdena i entre 2-3ºC a les parts elevades de la comarca. Aquest front deixarà al llarg de la tarda d’aquest dimarts neu al Pirineu de Lleida i amb menor mesura cap al Pirineu més Oriental.

La propera matinada el front ja haurà passat i s’espera que els núvols disminueixin amb una mica de vent i temperatures la propera matinada més elevades arreu.
A darreres hores de la matinada i a primera hores del matí d’aquest dimecres arribarà un segon front de núvols associats a una petita, molt petita, depressió en superfície que facilitarà la formació de núvols. Aquest segon front tornarà a deixar neu al Pirineu amb gruixos molt destacables al Pirineu de Lleida, estem parlant de 30-50cm de mitjana. Amb menor mesura a la resta del Pirineu. A la Catalunya Central entre les 8h i les 12h del matí es preveu que els núvols siguin suficientment desenvolupats com per portar associats alguna dèbil precipitació. Dins de la comarca a on s’espera que la precipitació pugui arribar a ser apreciable seria cap a l’oest, zona de l’Alta Anoia i baixant fins a la Llacuna a on podrien caure entre 1-4mm de precipitació. A la resta de la comarca la precipitació esperada és inferior, molt poca cosa. La precipitació s’espera que sigui en forma de neu al llarg del matí per damunt dels 600m tot i que puntualment es pot veure nevar per sota d’aquesta cota. Tot plegat seria testimonial. La posició final de la petita depressió que ens creuarà al llarg d’aquest dimecres podrà fer que la precipitació sigui més i menys apreciable.

Ara per ara, tenim la possibilitat d’aquestes precipitacions que en general serien anecdòtiques. A partir de migdia d’aquest dimecres la nuvolositat marxaria ràpidament amb l’entrada del vent de l’oest i del nord oest que es deixaria sentir al llarg de la tarda. Les temperatures màximes poden pujar una mica respecte les d’avui dimarts.
La matinada de dimecres a dijous tindrem un reforçament clar del vent i temperatures que baixaran una mica respecte les de la matinada de dimarts a dimecres. Dijous molt ventat a la comarca amb vents de nord oest, mestral, en la majoria de casos. Domini absolut del sol i temperatures més baixes durant el dia. Sensació d’hivern.
Al vespre de dijous el vent tendirà a encalmar i la matinada de dijous a divendres amb vent encalmat s’espera que les temperatures puguin baixar amb força arreu de la comarca. En funció del que pugui encalmar el vent ens podrem trobar amb les temperatures mínimes més baixes del que portem d’hivern.

Sembla que el moviment en les properes jornades es mantindrà amb noves entrades d’aire fred provinents del nord. Caldrà anar seguint dia a dia per anar veient si aquestes entrades de noves masses d’aire tenen conseqüències a la comarca.

Albert Borràs

Compartir
Més notícies:

L’enquesta

Més notícies

el + llegit

Piulades

#Portada | 📰Ja pots consultar la portada d'aquesta setmana de l'edició en paper de La Veu de l'Anoia👉 https://ow.ly/12ww50POliU

📽️ Has vist el videoresum del concert de cloenda del 40 aniversari de La Veu de l'Anoia? 🎶 No t'ho perdis i fes play! 👉