Gossos desfermats
G

21 de gener de 2019

Aquesta setmana hem vist la violació dels drets fonamentals de setze persones. Dos alcaldes –de Verges i Celrà- un fotoperiodista i tretze joves activistes catalans que són investigats –diuen- per la seva presumpta participació en l’ocupació de vies de tren el dia 1 d’octubre del 2018 a l’estació de l’AVE de Girona.

Aquestes detencions es varen produir sense ordre judicial i es perllongaren durant tot el dia, sotmetent als detinguts a diferents formes de tortura psicològica, incomunicació, insults i -en almenys un cas- lesions corporals. Al final del dia, quan eren posats en llibertat, els justificaven la detenció “para poder notificarles que están siendo investigados por desórdenes públicos”. Segons sembla, l’operació va ser ordenada des de Madrid, coordinada des d’una comissaria de Barcelona i executada íntegrament a Girona. (Tal vegada sigui per justificar que el cas passi a l’Audiència Nacional?)
Quan en Benet Salellas, l’advocat de l’alcalde de Verges, va arribar a la comissaria de la Policia Nacional a Girona, li va ser prohibida l’entrada “por hablar en catalán”, segons li va dir l’agent de la porta.

Legalment parlant, no és possible que agents de la Policia Nacional Española, procedeixin a detenir persones investigades per presumptes aldarulls públics, ja que aquesta competència és exclusiva a Catalunya dels Mossos d’Esquadra. Tampoc és legal que, podent enviar-los una citació escrita, s’hagi de fer un desplegament d’agents de paisà i amb passamuntanyes i procedir a l’emmanillament i detenció dels investigats.

Com és possible que vint-i-quatre hores després dels fets, la delegada del govern a Catalunya, la socialista Teresa Cunillera, no havia badat boca?. Crec que el govern ja no domina ni la policia, ni la judicatura.

Els aparells de l’Estat, el que coneixem com a clavegueres de l’Estat, s’ha erigit com a guardià de “las esencias patrias” i amb l’excusa de la unitat d’Espanya, no dubta a violar tots els drets civils que calgui, per tal de fer por a la ciutadania. No dubta en fabricar relats de violència, dossiers falsos sobre polítics catalans honestos, ni en desobeir als legítims representants del poble, elegits democràticament.

No sé on ens portarà aquesta deriva antidemocràtica d’Espanya. El que tinc clar és que cada dia em sento més desvinculat d’un Estat corrupte que té com a màxima preocupació cosir-me a impostos, prohibicions i amenaces.

Felipe González va crear els GAL, Aznar va inventar la Ley de Partidos, Zapatero no va depurar res i Rajoy va atiar la judicatura contra Catalunya. Ara a veure qui és el guapo que posa morrió als gossos rabiosos que corren desfermats per Catalunya.

Jaume Singla

Comparteix l'article:

Deixa un comentari

L'Enquesta

Llegeixes els llibres que et regalen per Sant Jordi?

Ja no s'accepten vots en aquesta enquesta