La portera igualadina Noelia García dona la victòria a Catalunya a la tanda de penals

22 de gener de 2019

La selecció catalana de futbol es va imposar ahir a la tanda de penals a Xile, una selecció mundialista. I ho va fer amb la portera igualadina Noelia Garcia com a gran protagonista, aturant dos dels quatre penals que li van llençar. La portera del CF Igualada era la única jugadora catalana que no jugava a primera divisió, i a més s’estrenava en una convocatòria amb l’absoluta. Però això no va pesar en cap moment en els llançaments des dels 11 metres.

Més de 2.000 aficionats van presenciar el partit al Camp Municipal de l’Hospitalet de Llobregat. Després d’uns primers minuts de tempteig, les de Natàlia Arroyo van començar a imposar el seu estil de joc, combinant amb fluïdesa i precisió. La primera aproximació catalana va ser un tir llunyà de Georgina Carreras al minut 9 que no ha trobat porteria. Durant tota la primera part el domini i les ocasions van ser de les catalanes i els únics intents de les xilenes eren tirs llunyans.

A la represa, la Catalana va continuar portant la iniciativa davant d’un lluitador rival que pressionava amunt. Tot i això, no va haver-hi ocasions clares i el marcador no es va moure. Així doncs, el partit es va decidir a la tanda de penals, on la igualadina Noelia García va ser la gran protagonista i va donar la victòria local per un 4-2.