La 26a edició de la Mostra d’Igualada aposta pel públic juvenil

43

mostra.jpg

Del 16 al 19 d’abril, Igualada tornarà a convertir-se en un gran escenari per acollir les millors arts escèniques per a tots els públics. Avui, al Mercat de Santa Caterina de Barcelona al matí i al Kiosk del Rec d’Igualada a la tarda, s’ha presentat la 26a edició de La Mostra d’Igualada – Fira de teatre infantil i juvenil, que arriba enguany amb una nova direcció, a càrrec de l’actor igualadí Pep Farrés i la productora Sílvia Lorente, i una nova aposta artística: augmentar i millorar l’oferta d’espectacles destinada exclusivament al públic juvenil (entre 12 i 16 anys).
La Mostra d’Igualada oferirà aquest any 117 representacions de tots els gèneres escènics (teatre, màgia, circ, clown, titelles, dansa, música, multidisciplinar…), tant a sala com a carrer. Més d’un centenar de funcions que corresponen a 64 espectacles, dels quals 12 estan especialment programats per a joves.
També va en aquesta direcció l’elecció de l’espectacle inaugural de la fira. La companyia internacional de dansa i cultura urbana Brodas Bros, que ha ofert un petit tast del seu espectacle ‘BR2’ en la presentació a Barcelona, serà l’encarregada d’obrir la 26a Mostra.
A l’acte de presentació celebrat a Barcelona, a més de l’equip de La Mostra, s’ha comptat amb la presència del Sr. Ferran Mascarell, Conseller de Cultura de la Generalitat, i el Sr. Marc Castells, alcalde d’Igualada. El Conseller ha destacat que la Generalitat “posa intenció, recursos, un equip solvent i tota una ciutat” a disposició d’una fira tan “rellevant” com La Mostra d’Igualada.
A la presentació de la tarda a Igualada hi ha intervingut la Delegada territorial a la Catalunya Central del Departament de Cultura de la Generalitat, Sra. M. Àngels Blasco, que ha qualificat La Mostra de “pal de paller” pel fet d’oferir als programadors la possibilitat de cobrir les necessitats culturals de Catalunya i, alhora, permetre exportar les produccions catalanes a nivell estatal i internacional;
i el Primer Tinent d’Alcalde d’Entorn i Promoció Cultural de l’Ajuntament d’Igualada, Sr. Josep Miserachs, que ha incidit en els reptes de la fira en vistes a l’etapa que inicia després dels primers 25 anys, com ara la “consolidació com a mercat”, atraure “el món juvenil” i que “la ciutat se la faci seva”.
Per la seva banda, Pep Farrés ha presentat les novetats d’enguany que, més enllà del reforç de la programació per a joves, s’ha fixat objectius nous com la internacionalització de la fira i la voluntat de recuperar l’escena i el mercat espanyol de teatre per a tots els públics; la posada en valor els espectacles infantils i juvenils de qualitat organitzant la programació en itineraris per edats
i la nova figura del Padrí de La Mostra, enguany el pallasso català Tortell Poltrona. “Els nens són l’espectador del present i no del futur”, ha recordat Farrés.