13.9 C
Igualada
Diumenge, octubre 2, 2022

Aquest cap de setmana, 17a edició del festival elPetit, a l’Aurora

Aquest cap de setmana el Teatre de l’Aurora acollirà elPetit, el festival d’arts escèniques per als més petits (0-5 anys) més gran d’Europa, que enguany arriba a la seva 17a edició. El festival, que s’allargarà fins el 28 de novembre, proposa un ampli programa d’espectacles que es representaran a 12 ciutats dels Països Catalans. Aquest cap de setmana, es podran veure dues propostes recomanades per a infants de 0 a 5 anys: l’espectacle Natanam de Da.Te Danza (Andalusia) a l’Aurora i Bajau de Ponten Pie, que, per qüestions tècniques es trasllada a L’Escorxador. El teatre es posarà en contacte amb tothom qui hagi adquirit entrades per explicar-ho i canviar les entrades de la nova ubicació.

Natanam, un muntatge poètic, delicat, divertit i visualment molt atractiu de la prestigiosa companyia Da.Te Danza
La companyia Da.Te Danza presenta Natanam, un espectacle de dansa contemporània per als més petits de casa, una creació que juga amb la construcció i deconstrucció constant de l’escena i els elements que la conformen.
Dos intèrprets, amics i còmplices es troben en una sala de jocs i descobreixen que hi ha aigua, foc, vent i terra ordenats i a la seva disposició. Un espai per jugar pot ser la platja, el desert, el mar. I també, quan estem sols, poden ser molts mons.
Guardonat amb el Premi FETEN 2021 a l’apropament de la dansa a la primera infància, Natanam és una metàfora del desarrelament i una reflexió sobre la capacitat que té l’ésser humà per començar de nou a la recerca de la felicitat.

Bajau, l’univers fascinant de l’aigua en el nou espectacle de l’aclamada companyia Ponten Pie
Tinc set, tinc la boca seca, vull aigua, vull ser peix, vull ser aigua.
Bajau és un viatge on la versatilitat de l’aigua ens condueix a la creació d’un nou univers, un nou mitjà, on trobar-se amb un mateix, amb els seus orígens i amb allò que realment desitja ser. Una proposta amb l’aigua com a element protagonista, a través d’una posada en escena visual i plena de moviment.

L’espectacle transita per l’imaginari que un nen o nena crea quan desitja ser una cosa que no és, de com aquest desig es converteix en una cosa possible i la seva creença en el joc el fa viure d’una manera increïble l’experiència. Per què viure en la terra si m’he creat en l’aigua?

El Petit als núvols, la programació en línia de elPetit
Per segon any consecutiu el festival presenta el Petit als núvols, un espai digital on es podran trobar propostes en línia tant per a les famílies com per als mestres, els artistes i els professionals de les arts per a la primera infància.

Petit als núvols proposa participar en tres experiències artístiques creades expressament en format virtual per tres companyies de Catalunya. Es tracta de GRASS Films de Second Hand Dance (Regne Unit), Söns de Pels Més Menuts (Catalunya) i BebeLume (Brasil). Per accedir-hi caldrà que adquiriu un únic codi per família (una entrada disponible a www.teatreaurora.cat), que té un cost de 5€ amb el qual es podran visualitzar les tres creacions tantes vegades com es vulgui fins el 7 de gener del 2022.

El festival per als més petits més gran d’Europa
El festival elPetit va néixer el 2005 en una iniciativa de la LaSala Miguel Hernández (Sabadell) amb una clara vocació internacional i d’expansió al territori. En aquest sentit, uns anys més tard, s’hi va sumar el Teatre de l’Aurora i, més endavant, s’hi van afegir el Mercat de les Flors (Barcelona), el Teatre Municipal (Benicàssim), el Teatre Principal (Olot), el Teatre de l’Escorxador (Lleida), el Teatre-Auditori (Sant Cugat), i el Teatre Clavé (Tordera), el Teatre-Auditori (Granollers), la sala Àtrium de Viladecans, el SAT! de Barcelona, el Teatre Municipal (Montcada i Reixac) i el Teatre Principal (Palma de Mallorca). Aquest any s’hi afegeix el municipi de Sant Quirze del Vallès i els centres penitenciaris de dones de Wad-Ras i Brians 2.

El festival és una oportunitat única per gaudir de muntatges i experiències de qualitat pensades pels més petits. Amb un ritual, una durada i una concepció de l’espai diferents. Amb aforaments reduïts, on tot es veu de molt a prop i on tot es viu molt intensament; on hi caben i es barregen tots els llenguatges per fer-nos viatjar a paisatges desconeguts. elPetit també vol ser un espai on es puguin acompanyar els infants, de la mà de les arts escèniques, a desenvolupar l’esperit crític i el sentit comú, en un àmbit de llibertat de pensament, per poder formar part d’una societat cada cop més generosa i solidària.

Horaris i venda d’entrades
Les representacions de Natanam es faran el dissabte 27 de novembre a les 12 h i a les 17.30 h a l’Aurora i, Bajau el diumenge 28 de novembre a les 12 h i a les 17:30 h a L’Escorxador. Les entrades, a 8€ (adults) i 6€ (nens) es poden adquirir per Internet i a la taquilla del Teatre de l’Aurora (a la plaça de Cal Font) una hora abans de cada funció. Més informació a www.teatreaurora.cat.

La celebració del festival a Igualada compta, per vuitè any consecutiu, amb el suport del centre dental juvenil i familiar Boca a boca, d’Igualada.

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

Estan passant coses amb Junts i PDeCAT a l’Anoia

Aquests dies s’han fet arreu del país les eleccions territorials de JuntsxCatalunya. A l’Anoia, la candidatura liderada per l’advocada igualadina Sandra de la Iglesia...

Humans de l’Anoia: Nadia Giménez

NADIA GIMÉNEZ Em dic Nadia, tinc 24 anys i soc igualadina. Vaig estudiar gràfica publicitària a La Gaspar i allà vaig adonar-me que la meva passió...

L’Editorial: Respecte al poble

El que està passant aquests dies en la política catalana és inacceptable i denunciable. Mai s’hauria d’haver arribat a aquestes alçades, que provoquen la...

ERC Igualada publica un vídeo paròdia sobre la visita del govern municipal al Vaticà

La visita de l’alcalde Castells i 9 persones més al Vaticà per saludar el Papa Francesc segueix portant cua. Si bé el govern municipal...

Igualada renova el projecte “Tu sí que vals” pels instituts

Durant el curs 2021-2022 va néixer el projecte de “Tu sí que vals” a través del que s’ofereix orientació acadèmica individualitzada i personalitzada a...
Compartir