26 de novembre de 2018

Ampli seguiment de la vaga de metges de Primària als CAP de l’Anoia

La vaga convocada des d’avui dilluns als centres d’atenció primària de l’Institut Català de la Salut (ICS) a partir de les 00.00 hores del dia 26 de novembre ha tingut un seguiment fins a les 10.30h en el personal mèdic d’un 44,76% i una afectació a la resta de la plantilla del 4,15%. Tot i que ni la Generalitat ni el sindicat de metges han ofert dades de l’Anoia, el seguiment, segons diverses fonts consultades, hauria estat molt ampli en els CAP de l’Anoia.

En dades corresponents a la Regió Sanitària de la Catalunya Central, han fet vaga 111 metges, per 79 que segueixen els serveis mínims d’urgències i 30 han decidit continuar treballant. L’afectació a la resta de la plantilla -infermeria i administratius, bàsicament- ha estat mínima. 37 han aturat la feina, 124 estan fent serveis mínims, i 345 han optat per treballar.

Pel que fa a la vaga convocada a l’atenció primària als centres concertats, el seguiment en el total de plantilla ha estat del 16,19%. I finalment, el seguiment als hospitals concertats, el seguiment del col·lectiu mèdic ha estat d’un 14,66%, en salut mental d’un 4,60% i en sociosanitaris del 5,73%.

D’altra banda, el telèfon 061 CatSalut Respon ha rebut un total de 2.532 trucades entre les 00 a 12 hores, un 18% més respecte dilluns de la setmana passada.

Recordem que els serveis mínims decretats són els següents:

Es garanteix el funcionament normal a:

· Serveis d’urgències dels centres d’urgències d’atenció primària (CUAP), punts d’atenció continuada (PAC) programa d’atenció domiciliària i equips de suport (PADES) i hospitals.

· Unitats especials: unitats de cures intensives, unitats de vigilància intensiva, unitats coronàries, unitats d’hemodiàlisi, neonatologia, parts i tractaments de radioteràpia i quimioteràpia.

· Atenció als malalts ingressats.

· Activitat quirúrgica inajornable i tractaments de radioteràpia i quimioteràpia en situacions urgents i de necessitat vital.

· Transport sanitari per atendre totes les urgències, el tractament oncològic, diàlisi i oxigenoteràpia, així com sistemes d’emergència.

En el cas dels serveis de medicina de família i pediatria, ginecologia (amb els serveis inajornables d’ecografia del primer i segon trimestre d’embaràs i interrupció voluntària de l’embaràs), odontologia i centres penitenciaris en torns diürns, es garantirà el 25% de la plantilla. Pel que fa als serveis penitenciaris en torns nocturns es garantirà la totalitat de la plantilla.

Pel que fa a la resta de serveis, funcionaran com en un dia festiu, excepte als centres on la plantilla sigui igual a la dels dies laborables, on passarà a ser del 50%.

Comparteix l'article:

Comenta aquest article: