Aigua és vida celebra que el govern d’Igualada estudiï incloure’ls a la Comissió d’Estudi del servei d’aigua
A

12 de novembre de 2019

La plataforma ecologista Aigua és vida Anoia celebra que el ple de l’Ajuntament d’Igualada de fa tres setmanes ajornés el punt del ple destinat a la creació de la Comissió d’Estudi d’una memòria justificativa per a l’establiment del servei públic d’abastament domiciliari d’aigua potable. Segons ha explicat la plataforma, el govern de l’Ajuntament d’Igualada portava al ple d’octubre un punt en el qual es volia iniciar el procediment per a l’exercici públic de l’activitat econòmica relativa a l’establiment del servei públic i amb ell una Comissió d’Estudi encarregada de redactar una memòria en la qual es determinaria quin model de gestió, si pública o privada, seria la més convenient.

El punt del ple incloïa als partits i tècnics de l’Ajuntament, com marca la llei, però també a les Associacions de Veïns dels districtes del barri. Això no obstant, aquest darrer punt era una voluntat del govern igualadí que excloïa a la plataforma d’Aigua és vida, la plataforma responsable de desvetllar que a Igualada no hi ha contracte de concessió, així com de lluitar per tal d’aconseguir la gestió pública del servei. A banda, també s’excloïa a la PAH, plataforma afectada pels talls de subministrament, i als treballadors de l’actual empresa Aigua de Rigat. Davant d’aquest fet, la plataforma Aigua és vida va instar a tots els partits, govern i oposició, a què incloguessin a un representant de la plataforma ecologista Aigua és vida, així com a un representant de la PAH i dels treballadors, en aquest cas de CCOO, sense necessitat d’excloure a les Associacions de Veïns. El govern no va tenir més remei que acceptar la proposta i estudiar la seva viabilitat.

Segons ha explicat Aigua és vida, la memòria que ha de redactar la Comissió d’Estudi ha de tenir una visió tècnica i política de les possibilitats de la gestió pública de l’aigua a Igualada, però també ha de tenir una visió social en la qual s’incloguin les demandes socials a través de les Associacions de Veïns, dels treballadors, dels afectats pels talls de subministraments i de la plataforma que ha vetllat pel benestar ecològic de la ciutat. En aquest sentit, la plataforma Aigua és vida celebra que el ple prengués la decisió d’ajornar aquest punt i insta als partits de l’oposició que es mantinguin ferms en la petició de la plataforma ecologista d’incloure en la Comissió d’Estudi a un representant de la PAH, un de CCOO i un altre d’Aigua és vida. A banda, la plataforma també insta al govern de la ciutat a què no es demori en portar al ple aquesta Comissió d’Estudi i els recorda que la ciutadania ja ha demanat aigua pública i ara cal vetllar per implementar-la de la millor manera i més democràticament possible.

Comparteix l'article:

Deixa un comentari

L'Enquesta

Creus necessari un canvi en el govern de la Generalitat?

Ja no s'accepten vots en aquesta enquesta