20.3 C
Igualada
Divendres, juny 2, 2023

270 ciclistes d’arreu de Catalunya descobreixen l’Anoia amb l’Ebike Tour

L’Ebike Tour Anoia va aplegar el passat cap de setmana 270 participants arribats de tot Catalunya, que van conèixer i gaudir els corriols i camins de l’Anoia i es van endinsar en els seus paisatges i patrimoni damunt les seves bicicletes.

Des dels principals impulsors de la iniciativa, el Consell Comarcal de l’Anoia i l’Ajuntament d’Igualada, es valora molt positivament aquesta edició 2021 de l’Ebike Tour, que ha permès sumar esforços entre les administracions, les organitzacions empresarials i de comerciants, i els agents turístics del territori, per a mostrar conjuntament l’Anoia com un entorn sovint poc conegut, però idoni per a la pràctica de l’esport, permetent gaudir dels seus atractius i d’uns recursos i serveis turístics a l’alçada d’allò que cerca aquesta tipologia de visitant.

La primera etapa, dissabte dia 5, va tenir 67 km i 1.800 m de desnivell positiu. Sortint d’Igualada es va dirigir als boscos de La Pobla de Claramunt i La Torre de Claramunt fins arribar a esmorzar a la Font Cuitora de Capellades. A continuació, es va seguir per les vinyes i boscos de Cabrera d’Anoia fins arribar al Bedorc, on es van remuntar els meandres de la riera fins a Piera, on hi havia dinar i recàrrega de bateries. A la tarda, es va seguir en direcció a Castellolí i La Pobla de Claramunt, seguint corriols i boscos espessos, abans de tornar a la Plaça de l’Ajuntament d’Igualada per gaudir d’una degustació de productes del territori.

L’endemà, 6 de juny, es va celebrar la segona etapa, de 52 km i 1.300 m positius. També va arrencar a Igualada i va sortir per Can Masarnau cap a la carretera de les Maioles i la zona de camins i corriols d’Òdena, sota el parc eòlic de Rubió. Des d’aquí, es va passar per les valls d’obaga de Can Jorba de Castellolí, municipi on hi havia l’esmorzar. Per acabar, tornada a Igualada i final amb vermut musical a la Rambla.

L’E-Bike Tour Anoia és una activitat no competitiva amb bicicleta de muntanya o bicicleta de muntanya elèctrica; una proposta activa, dinàmica i original que convida a descobrir el patrimoni, la natura i la gastronomia del de la comarca de manera sostenible. L’esdeveniment, impulsat pel Consell Comarcal i l’Ajuntament de la capital, amb la implicació d’Anoia Turisme, comptava també enguany amb la col·laboració especial dels ajuntaments de Capellades, Piera, Castellolí i La Pobla de Claramunt, així com la Unió Empresarial de l’Anoia i Igualada Comerç.

Compartir

ESCRIU UN COMENTARI

Més notícies

Sortida del grup del projecte “Radars”, que atén gent gran en solitud no volguda

El programa Radars, nascut des de la regidoria d’Acció Social per atendre les persones grans en situació de solitud no volguda, ha organitzat una...

Igualada obre el procés de licitació dels primers serveis del futur nou Mercat

L’Ajuntament d’Igualada obre la licitació per a la cessió dels lots de venda i del forn/granja del futur mercat “La Masuca” en la seva...

Triangular d’empresàries i directives del Berguedà, l’Anoia i el Garraf-Penedès, que tindrà segona edició a l’Anoia

Més d’una cinquantena de persones van protagonitzar la primera edició de la Triangular d’empresàries i directives de l’ACEB Suma, la UEA Inquieta i Dones...

Últimes notícies