13 de novembre de 2018

200 persones es manifesten a Piera per la gestió pública de l’aigua

Unes 200 persones van recórrer dissabte a la tarda els carrers de Piera per reclamar la gestió pública de l’aigua a la vila sota el lema “l’aigua és un bé comú, no un negoci”. La manifestació, organitzada per la plataforma Piera per l’aigua pública i amb el suport d’Aigua és vida Anoia, va ser semblant a la manifestació que es va fer a Igualada fa dues setmanes. La manifestació va comptar amb la presència de regidors i regidores del PSC, d’Ara és Demà i Guanyem Piera, grups del consistori que són a l’oposició, però també regidors i regidores d’ERC Piera i del PDeCAT, que actualment formen govern a Piera.

Des de la plataforma Aigua és vida Anoia, asseguren que “la mobilització de dissabte ha estat un èxit perquè la ciutadania cada vegada té més clar l’aposta per la gestió pública de l’aigua i això es nota en la participació de les manifestacions”. En aquest sentit, la plataforma va afirmar al finalitzar la manifestació que “a Catalunya estem vivint una onada de municipis per la gestió pública, una onada que ha arribat amb força a Catalunya on municipis com Arenys de Munt, Terrassa o Girona ja han apostat per la gestió pública, però també a l’Anoia on en quinze dies hem viscut dues manifestacions per l’aigua pública”.

A banda, la plataforma Piera per l’aigua pública denunciava que “en el proper mandat, quan s’acabi l’actual contracte de concessió del servei a Piera amb Anaigua, els partits hauran de decidir si apostar per la gestió pública de l’aigua al municipi o continuar amb l’actual sistema”. En aquest sentit, la plataforma va avisar que “els partits polítics que no apostin per la gestió pública de l’aigua es trobaran una ciutadania mobilitzada”. És per aquest motiu que Piera per l’aigua pública va llegir un manifest en el que demanava l’adhesió als partits de l’Ajuntament de Piera per tal d’assegurar el compromís dels grups polítics del consistori per caminar cap a la gestió pública de l’aigua.

Comparteix l'article:

Comenta aquest article: