7 C
Igualada
Divendres, gener 27, 2023

15 milions per fer front a la pobresa energètica

15 milionsLa Diputació de Barcelona ha anunciat una aportació extraordinària de caràcter social, dotada amb 15 milions, i que dóna resposta a les sentències del Tribunal Constitucional contra les mesures urgents per afrontar l’emergència en l’àmbit de l’habitatge i la pobresa energètica. Mercè Conesa ho va fer durant l’acte de presentació del Pla d’Actuació de Mandat (PAM) 2016-2019 de la corporació, que va reunir als alcaldes de la demarcació celebrat a l’Institut del Teatre.

 
La presidenta de la Diputació, Mercè Conesa, defensa que «tenim un repte social que ens interpel·la», i recorda que «davant del bloqueig a què ens aboquen les últims sentències del Tribunal Constitucional, la Diputació respon de manera consensuada amb un pla de 15 milions».

 
El nou programa dóna cobertura als subministraments bàsics, al lloguer o la hipoteca de l’habitatge habitual, a la pèrdua temporal o permanent d’habitatge per desnonament, a l’alimentació i necessitats bàsiques de subsistència o a l’alimentació infantil, higiene i lactància.

 
Per Conesa, el nou país que s’està construint «té una emergència social que ha de ser atesa» i, per aquest motiu, la Diputació negociarà amb les empreses subministradores amb qui la corporació té contractats els serveis bàsics, amb l’objectiu que destinin una part de les factures, que s’abonen, per cobrir les necessitats de subministrament de les persones que es troben en situació de vulnerabilitat.

 
Primera vegueria
A nivell nacional, la presidenta Mercè Conesa posa de relleu que «la Diputació de Barcelona vol ser la primera vegueria de Catalunya»,  i deixa clar que la corporació «no vol ser espectadora del procés», sinó protagonista de la construcció del nou país.

 
Des de la corporació també s’envia un missatge de felicitació als ajuntaments de la demarcació perquè «han fet els deures en aquests darrers quatre anys i han reduït l’endeutament en un 15%».

 
Territori, persones, tecnologia i paisatges
Aquestes quatre paraules defineixen els reptes que afronta la Diputació amb el Pla d’Actuació de Mandat 2016-2019, quatre paraules que volen abastar la rica i complexa diversitat del territori, així com «donar resposta a les necessitats i les demandes dels pobles i ciutats», en paraules de la pròpia presidenta.

 
A més de la voluntat d’impulsar la participació activa al procés nacional, una de les principals apostes d’aquest mandat és per la transparència; per la necessitat d’explicar «què volem fer, com ho voler fer» i de poder «rendir comptes», a través d’un conjunt d’indicadors que el govern de la Diputació ha implantat en aquest document.

 
La Diputació ha projectat el Pla d’Actuació de Mandat sota el lema ‘Connectem’, un document que també treballa per augmentar la inversió al territori i oferir més atenció a les persones. Pel vicepresident primer, Dionís Guiteras, les línies mestres de l’àrea que presideix són la cooperació institucional, la protecció dels Parcs Naturals, la promoció de l’ús de la biomassa i la millora de la gestió forestal, l’increment del parc d’habitatges socials i l’aposta per fer unes vies locals més segures i al servei de les persones.

 
El vicepresident segon, Marc Castells, destaca l’impuls dels Plans Locals d’Ocupació, el manteniment de projectes com ‘Reempresa’ i ‘Accelera el creixement’, i l’aposta pels comerços de proximitat i la marca turística ‘Barcelona és molt més’, a través dels projectes ‘Camins de Riu’ i del ‘Programa Biosphere’.

 
Per la seva banda, el vicepresident tercer, Martí Pujol, posa èmfasi en poder fer arribar el servei bibliotecari a tota la demarcació, així com innovar en el servei que actualment s’ofereix. Des de la àrea que ell encapçala, al llarg del mandat també es continuarà apostant per la cultura, l’esport i el sistema educatiu.

 
Finalment, la vicepresidenta quarta, Meritxell Budó, recorda que la Diputació ofereix el Servei Local de Teleassistència a 69.000 usuaris, i impulsa plans contra la pobresa, programes contra la violència masclista. A més, també es treballa per donar continuïtat al servei ‘Respir’, al foment de la participació i la mediació ciutadana, al suport als ens locals i les polítiques de suport a la salut pública i a defensar als consumidors.

Compartir
Article anterior
Pròxim article

Més notícies

Igualada incrementa un 68% en sis mesos els quilos de roba recollida de Càritas

El passat mes de juny, aprofitant el canvi de contracte de l’empresa encarregada de la recollida, l’Ajuntament va augmentar el nombre de contenidors de...

“En Joan sense por i la casa encantada”, un musical a l’Ateneu

El grup Xarxa Igualada, que forma part de La Xarxa, Fundació Xarxa d’Espectacle Infantil i Juvenil de Catalunya, enceta l’any amb la programació d’un...

El Mercat d’Antiguitats amplia expositors i ocuparà un tram més del Passeig

Com cada darrer diumenge de mes, aquest proper diumenge 29 de gener torna el Mercat Antiguitats i col·leccionisme en un format més ampli: s’hi incorporen més...

Últimes notícies