Les colles castelleres prometen una gran jornada a Igualada el proper diumenge

125

Les colles castelleres participants, el proper diumenge, a l’exhibició a la plaça de l’Ajuntament han promés castells de categoria alta. Eduard Toda, membre de la Colla Joves Xiquets de Valls i vinculat a Igualada, David Minguillón, sotscap de colla dels Capgrossos de Mataró i Jordi Moreno, cap de colla dels Moixiganguers, han explicat les seves previsions per a diumenge, en l’actuació que tindrà lloc poc després de les 12 del migdia, en acabar la missa dominical.

Jordi Moreno ha avançat que el principal objectiu per diumenge “és tornar a repetir la tripleta, en base al que treballem aquesta setmana en els assajos, que són oberts a tothom i esperem que vingui molta gent. L’objectiu final és aconseguir el 4 de 9 amb folre, tant de bo es pogués aconseguir per la Festa Major, però és molt difícil. Ja hem aconseguit fer un castell de nou, però tenim nous reptes per davant, però necessitem que la ciutat s’involucri més”.

Qui sí que ja ha assegurat que farà “un castell de 9 com a mínim és la Joves Xiquets de Valls”. Eduard Toda qualificava la plaça castellera d’Igualada “com a casa, ens l’estimem molt, i per això vindrem a fer els màxims. Portarem a plaça un castell de 9, un 3 de 9 amb folre i si som suficients i no tenim baixes de darrera hora, un 4 de 9 amb folre i un 5 de 8”. Finalment, els Capgrossos de Mataró vindran per tercera vegada a Igualada. David Minguillon deia que “serà la primera actuació després de les vacances, tot just comencem dijous a assajar, així que nosaltres farem castells de 8, amb la intenció de portar a plaça un 3 de 8 o un 4 de 8 i acabar amb un gamma alta de set”.

La moixiganguera Helena Aparisi ha fet un cartell de la diada castellera molt original, amb uns plecs que permeten veure, segons l’angle que es mira, les tres colles participants.