L’editorial: A treballar

74

Els resultats de les eleccions municipals han deixat sentiments per a tots els gustos. Com és lògic, alguns aplaudiran als seus, i d’altres, hauran d’esperar temps millors. En alguns municipis, les coses continuaran igual quatre anys més, i en gairebé la meitat de l’Anoia, els acords seguiran essent necessaris per a poder governar amb una estabilitat més o menys garantida.

Després de dues cites electorals gairebé consecutives, i a l’espera de si n’hi haurà -o no- d’aquí pocs mesos per a escollir novament el Parlament de Catalunya, els nous ajuntaments, que són l’administració més propera al ciutadà, necessiten reactivar-se per fer possible la gestió municipal i la millora dels nostres pobles i ciutats. Perquè sí, d’això es tracta.

ajuntameQueden encara dues setmanes per a la constitució dels nous consistoris per al mandat 2019-23, que en 21 municipis no tindran massa sorpreses, perquè hi ha garantida la majoria absoluta. En els que s’hagi d’arribar a pactes, caldria que el més important fos el poble, abans que els interessos partidistes. A la fi i a la cap, els ajuntaments també no deixen de ser l’expressió de la voluntat dels seus habitants, quelcom que ha de ser prioritari abans que utilitzar eines de la vella política, com els detestables “canvis de cromos” que tan mal han fet a aquest territori, i a molts d’altres, en temps passats, contribuint al descrèdit i l’allunyament de la política.

Cal posar-se a treballar de seguida. Els municipis i la comarca ho necessiten. Són temps de lenta millora, però les arques municipals comencen a tenir crèdit per activar il·lusions que estaven dipositades als calaixos de l’esperança en temps millors. Ara que s’endevina el sol entre els núvols, és l’hora d’aixecar-se de les cadires. Hi ha projectes importants, estratègies clau per a l’Anoia que s’hauran de remoure, buscant aliats, convencent a qui faci falta, i trobant els diners per aconseguir-ho. No ens adormim.