Un article de
Veuanoia

Xavier Lleixa Rillo, cofundador de DigimEvo: “L’aplicació DigimEvo/coronavirus és molt útil per als pacients i per als professionals sanitaris”
X

5 d'abril de 2020

Jaume Singla

Soc Xavier Lleixa Rillo, nascut a Mas de Barberans i visc amb la meva esposa Marta Solé a Cervera. Soc enginyer de telecomunicacions amb una llarga experiència professional a Europa, Àsia-Pacífic i els Estats Units. Fa més de deu anys que desenvolupo productes tecnològics a escala mundial. La darrera aportació és una APP amb tota la informació contrastada sobre el coronavirus COVID-19 realitzada amb un equip on hi participen metges anoiencs.

En que consisteix la APP que heu dissenyat per al coronavirus?
Posa a disposició del públic la major llibreria de vídeos de coronavirus validats pels nostres professionals mèdics perquè tothom pugui trobar la informació que necessita sobre la Covid-19 amb una experiència d’usuari similar a la que ofereix Netflix o Google. L’aplicació DigimEvo/coronavirus és molt útil tant per als pacients com per als professionals sanitaris. Donada la gravetat de la pandèmia, l’hem feta gratuïta per a tothom que la vulgui.

La tecnologia que utilitza és catalana?
Utilitzem la nostra pròpia tecnologia per fer-ho, com a start-up hem desenvolupat una tecnologia única que ens permet crear canals de comunicació especialitzats en el món mèdic. I en aquest cas hem decidit aportar la nostra tecnologia per ajudar als professionals sanitaris i als usuaris a combatre les fake news.

Ajuda als malalts de coronavirus o és únicament informativa?
És de gran ajuda als malalts i també als professionals ja que en aquest cas són els propis professionals qui utilitzen el contingut per prescriure’l als malalts. Gràcies al suport audiovisual els professionals poden compartir aquest contingut i explicar molt més ràpidament si cal utilitzar una màscara, com s’ha de fer la neteja a casa, què s’ha de fer si es conviu amb una persona que té Covid-19, etc… Per part del malalt, a més de les recomanacions del seu professional que pot revisar en qualsevol moment, el malalt té informació sobre com gestionar l’ansietat, recomanacions sobre alimentació, etc…

És fàcil d’utilitzar?
Sí, és un dels punts més importants de la nostra tecnologia. L’usuari sols ha d’entrar a la web www.digimevo.com/coronavirus i ja hi podrà tenir accés; a més, gràcies al nostre disseny basat en l’experiència d’usuari de Netflix, serà molt fàcil poder navegar a través de la biblioteca i trobar la informació que es necessita en cada moment.

Què és DigimEvo?
DigimEvo és una start-up catalana que va ser fundada a Silicon Valley i que és pionera en el desenvolupament i implementació de sistemes POC (Point of Care) a Europa.

Qui dirigeix el projecte?
Som un equip totalment transversal on hi ha professionals de la salut, professionals TIC i creatius que treballem conjuntament amb el desenvolupament i creació dels sistemes POC.

Estem acostumats a consultar internet per a qualsevol cosa. Hi ha molta informació falsa a la xarxa?
Sí, desafortunadament la xarxa és la principal font d’informació falsa. A més, en la part sanitària representa un greu problema perquè té implicacions amb la salut de les persones i provoca que els professionals gastin un temps molt preuat a desmentir-los. Justament des de DigimEvo, amb la nostra tecnologia, lluitem per evitar aquests problemes gràcies a posar a l’abast dels professionals i els ciutadans un canal de comunicació amb fonts fiables i validades que permet accedir a la informació d’una forma fàcil.

DigimEvo comercialitza amb èxit una aplicació sanitària de caràcter general, per què n’ha fet una de gratuïta per al coronavirus?
Van ser justament els propis professionals i centres que utilitzen el nostre sistema qui ens van fer arribar la petició de disposar de vídeos validats sobre coronavirus per poder compartir-los i prescriure’ls amb els seus pacients. Al veure que era de gran ajut per als professionals i pacients vam decidir d’oferir-ho de forma gratuïta perquè així tothom se’n pugui beneficiar.

La Generalitat ha creat una aplicació per a fer el seguiment de la Covid-19. Quina diferència hi ha amb la vostra?
Són molt diferents, ja que l’aplicació de la Generalitat s’utilitza per seguir els símptomes i controlar l’evolució de coronavirus. La nostra app es basa a poder proporcionar la informació que es necessita en cada moment utilitzant contingut audiovisual prèviament validat i de fonts fiables.

Quin paper hi juga la doctora igualadina Joima Panisello en aquest projecte?
La doctora Panisello és la nostra Directora Mèdica i el seu paper és clau, ja que coordina un grup de professionals mèdics que validen tota la informació que es puja a la plataforma i estan en contacte continu amb una xarxa de professionals per poder assegurar que a la plataforma hi ha la informació que es necessita en cada moment.

Deixa un comentari

L'Enquesta

Creus que Igualada necessita més carrils bici?

Ja no s'accepten vots en aquesta enquesta