Vilanova organitza un curs d’educació canina per oferir recursos i consells

29

La regidoria de Serveis Personals, Salut i Consum de l’Ajuntament de Vilanova del Camí ha organitzat per aquest diumenge 28 d’octubre, un curs d’educació canina. El curs anirà a càrrec de l’empresa Helpcan, amb més de 15 anys d’experiència en el sector, i es farà d’10 a 13 h. al Parc Fluvial, davant del servei de barbacoes.

El curs d’educació canina tindrà dues parts: una primera part més teòrica, amb explicacions i consells sobre l’educació de les mascotes i una segona part més pràctica on s’oferiran recursos i consells per facilitar aquesta tasca així com per canviar conductes inadequades de les mascotes.

El curs ofereix fins a 30 places i és gratuït. L’única condició que la regidoria ha posat per a participar-hi és que la mascota estigui censada a l’Ajuntament, un tràmit senzill i gratuït que es pot fer a les oficines de Serveis Personals. “El cens és molt important, explica la regidora Sílvia Cáceres, perquè permet identificar i retornar l’animal en cas de pèrdua i la informació es comparteix amb altres administracions. També es complementa amb la informació del xip”.

La regidora ha explicat a Ràdio Nova que arrel del curs han vist augmentar les inscripcions al cens municipal, un fet que valora “molt positivament”.

Sílvia Cáceres ha animat les persones que tenen mascota a participar en aquest curs en el que encara queden places disponibles. La regidora ha recordat que tindran prioritat es persones que s’inscriguin, com a molt tard fins a divendres a les oficines de Serveis Personals. En cas que no s’esgotin les places, deixaran participar les persones que es presentin directament diumenge.

Fa uns cinc anys, explica Cáceres, que a Vilanova del Camí no es feia cap curs d’educació canina i era una demanda que algunes famílies havien fet a la regidoria. En funció de la resposta del públic, la regidora valora fer altres edicions.