9.7 C
Igualada
Dimarts, gener 18, 2022

Una altra pròrroga no, si us plau

Em temo que el 2022 serà la pròrroga del 2021, com aquest va ser pròrroga del 2020. Això és aplicable tant a la pandèmia -que compleix dos anys- com a la situació política catalana que, dominada per l’espanyola no deixa d’anar enrere. A l’exterior, les coses pinten una mica millor i milloren lentament.

Durant tot aquest 2021 i malgrat haver obtingut el 52% dels vots, la sobirania de Catalunya, lluny d’avançar, no deixa de fer passos enrere, a tal punt que fa la impressió que la Generalitat ha retrocedit fins a convertir-se en una simple gestoria delegada de l’Estat.

A les eleccions reclamàvem la independència, però el govern es conforma amb un 6% de català a Netflix. Avui, a Catalunya, un simple jutjat de primera instància té més poder que el Parlament. L’extrema dreta es manifesta violentament pels carrers de qualsevol ciutat catalana amb total impunitat, quan no amb la protecció dels Mossos.

Si parlem de la covid-19, estem a uns nivells pitjors dels quals teníem ara fa un any quan les vacunes subministrades no passaven de pocs milers. Davant d’això la “gestoria de la plaça Sant Jaume” dicta normes contradictòries i efímeres que han de ser confirmades pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya… o per un jutjat qualsevol.

Les úniques notícies positives ens arriben d’Europa i amb comptagotes. La darrera ja la sabeu: el raper Valtònyc no serà extradit. Els seus “delictes” només ho són a la “legislació espanyola” que roman ancorada a principi del segle… XIX.

Una bona notícia judicial que ens podria arribar aquest 2022, seria l’anul·lació de les sentències del procés o com a mínim que es dictamini que convocar un referèndum no és delicte. Si això passa, la Generalitat podria convocar legalment un nou referèndum o bé donar validesa al que vàrem fer l’U d’octubre del 2017.

A l’interior de Catalunya, en tant que part d’Espanya, les coses no avancen i correm el perill que el 2022 o el 2023, un govern feixista a Madrid intenti desmuntar les restes d’autonomia que encara conservem. Josep Valtónyc i Pablo Hasel marquen dos camins oposats: la rebel·lia d’en Valtònyc li manté la llibertat i posa de genolls a la justícia espanyola. Hasel, que es va quedar a Espanya, està pres i cada dia li afegeixen més anys de pena. Ser català a Espanya és molt mal negoci.

Fem que l’any nou sigui diferent perquè si és la pròrroga del 21 i del 20, anirem molt malament tant de salut com de llibertat.

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

Primer partit de l’any i nova victòria

El CF Igualada femení va realitzar aquest passat cap de setmana un d'aquells desplaçaments llargs de la temporada. La Massana (Andorra), seria un emplaçament...

Catalunya aixecarà el toc de queda, però mantindrà les restriccions vigents

El Govern mantindrà la resta de restriccions que estan vigents ara mateix al marge del toc de queda, que s'aixecarà a partir de divendres,...

L’Igualada crea les ocasions, però el Martorell s’emporta els punts

CF MARTORELL 1 CF IGUALADA 0 Els blaus tornaven a la competició després de 30 dies de l'empat a Lleida. Calia demostrar tot el treball realitzat...

La Fira del Camí Ral torna a “assaltar” els carrers del centre de Vilanova

Prop d’una vintena de persones, representants de les entitats i comerços locals així com de l’Ajuntament de Vilanova, van convertir-se en els viatgers de...

Som-hi critica que encara no s’hagin impulsat les noves mesures de seguretat

El grup municipal d’Igualada Som-hi ha denunciat aquesta setmana que el govern de Junts encara no ha impulsat les mesures de seguretat que va...
Compartir