Santa Coloma acull una exposició dedicada a les campanes
S

11 de maig de 2022

Santa Coloma de Queralt acollirà del 12 de maig al 5 de juny l’exposició “Tocant el cel amb una corda. Les campanes de la Conca de Barberà”. Una iniciativa impulsada pel Consell Comarcal de la Conca de Barberà i el Museu Comarcal de la Conca de Barberà i que rep el suport de l’Ajuntament de Santa Coloma de Queralt.

Es tracta d’una exposició dedicada al món de les campanes, que mostra els campanars, campaners i tocs de campana de la Conca de Barberà. Està formada per una dotzena de plafons, un vídeo sobre les persones que toquen les campanes, una antiga matraca i una petita campana fabricada expressament per a l’exposició, que permetrà a les persones visitants efectuar i reproduir els tocs manuals.

Al llarg d’aquest període l’exposició es podrà visitar al castell dels Comtes en un horari que es detallarà més endavant. També s’han programat visites guiades per les escoles durant el mes de maig i per al públic en general el 4 i 5 de juny. Aquesta activitat anirà a càrrec del comissari de l’exposició Jesús Martínez Casanelles i a més de visita a l’exposició, també està prevista la pujada al campanar.

L’exposició que fins ara ha tingut un gran èxit de visites ja ha estat a Montblanc, Solivella, Passanant i Belltall i l’Espluga de Francolí. Després de Santa Coloma de Queralt anirà a Rocafort de Queralt.

Comparteix l'article:

Deixa un comentari

L'Enquesta

Creus necessari un canvi en el govern de la Generalitat?