19.6 C
Igualada
Dilluns, maig 17, 2021

Rates de claveguera

Jaume Singla

 

Els catalans estem una mica –de fet molt- enfadats amb els partits que es defineixen com a independentistes, però que no deixen de atacar-se entre ells mateixos, allunyant així la possibilitat d’avançar envers la República. És evident que, en general, els partits catalans es troben molt per sota dels mereixements del conjunt de la població.

La desunió tàctica i estratègica dels partits catalans, genera desànim i desmobilització entre els que voldríem veure el nou país que reclamàrem en el referèndum de l’u d’octubre. Però, si ho mirem més fredament, ens adonarem que si els “nostres” partits no estan a l’alçada del poble, els partits estatals i/o unionistes, no solament estan pitjor, sinó que sovint mantenen actituds rastreres i vergonyants.

Us posaré un exemple proper –i absolutament vergonyós- que vaig veure a Barcelona dissabte passat. Concretament a les Rambles de Barcelona.
Les institucions públiques, catalanes i espanyoles, varen convocar un acte de record a les víctimes, on els únics protagonistes serien els familiars dels morts i ferits en l’atemptat i l’ofrena de clavells blancs al monument de record al lloc on hi ha el mosaic de Joan Miró. En l’acte no hi varen haver ni parlaments, ni protagonisme de cap càrrec institucional ni polític. A més del silenci només es varen escoltar les notes musicals de “El cant dels ocells”. Res més.

Això passava a les deu del matí. Una hora més tard, a l’inici de les Rambles, els partits dits unionistes i una fantasmagòrica “Associación de Víctimas” (el president de la qual és un conegut militant del PP) va convocar un acte amb parlaments dels de sempre: Ciudadanos i PP i amb participació d’alguns individus que foren candidats a les passades eleccions.
Ja estem acostumats a la manipulació de les víctimes que sempre ha fet el PP, sobretot pel que fa a Euskadi, on fins hi tot els donatius per a l’homenatge a Miguel Angel Blanco –el jove regidor assassinat per ETA- els va utilitzar el PP per a pagar-se campanyes electorals.
Tornant a Barcelona, és indignant veure com els mitjans de comunicació li posen imatges i veus a unes persones que tenen comportaments que no farien ni les rates. Curiosament son aquests mateixos partits els que bloquen la possibilitat de crear una comissió parlamentaria a Las Cortes Españolas, per a aclarir la relació entre l’imam de Ripoll –cervell dels atemptats- i els serveis secrets espanyols, també anomenats clavegueres de l’Estat.
Per això, veient la utilització dels atemptats en benefici propi, em ve al cap la imatge de les rates de claveguera….. rata política de claveguera de l’Estat.

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

Fira d’Igualada anuncia el retorn del Mercat d’antiguitats aquest maig

Fira d’Igualada ha anunciat que a partir del diumenge 30 de maig reprèn la celebració del Mercat d’Antiguitats, Col·leccionisme, Art i Artesania que es...

Mallorca complica les aspiracions de salvació

AD SON SARDINA 4 CF IGUALADA 2 El CF Igualada femení tenia en ment fer un final de temporada impecable per aconseguir la permanència i havien...

Roger Argemí estrena una nova cançó amb producció internacional

Roger Argemí segueix traient nous temes. Després de treballar en cançons d’artistes nacionals i internacionals com Piso 21, Paula Cendejas, 31Fam o la generació...

Derrota del CF Igualada a Sants que posa molt difícil la permanència

UE SANTS 4 CF IGUALADA 1 Els blaus arribaven a Barcelona amb l'objectiu d'esgotar les seves últimes opcions per buscar la salvació. Un camp molt complicat,...

Àngels Chacón confirma la seva voluntat de dirigir el PDeCAT

Àngels Chacón ha confirmat aquest dissabte la seva voluntat de dirigir el PDeCAT. "Us explicito a tots vosaltres la meva disposició a dirigir aquest...
Compartir