Ramon Figueras es proclama Campió del Món de Descens en categoria Màsters

8 de setembre de 2016

El passat diumenge, al circuit de Val di Sole a Itàlia es van celebrar les proves del Campionat del Món de Descens per les categories Màsters.

Com en els darrers tres anys, en Ramon Figueras es presentava als Mundials, ja amb els títols de Campió d’Espanya i de Catalunya sota el braç. I com cada any, un seriós aspirant a la lluita per la victòria final.

Amb el suport de la botiga igualadina Different Bike, la de roba per ciclistes Best, la marca de bicis Intense, el rider del Moto Club Igualada havia preparat bé aquesta cita.

ramon-figueras-campio-descens-veuanoiaEnguany, el circuit dissenyat per la organització, va ser catalogat per tots els participants com el més dur i difícil dels que s’han fet fins ara. Els grans desnivells, la quantitat d’arrels, sumat a una dificultat tècnica altíssima, feien el circuit d’un exigència de pilotatge de màxim nivell. Per sort, la climatologia va acompanyar i l’absència de pluges va deixar el terreny en bones condicions.

Ja el dijous, durant el reconeixement a peu, es va veure la gran dificultat de trobar una línia que permetés baixar ràpid. Divendres i dissabte, en les baixades d’entrenament  ja sobre la bicicleta, en Ramon va veure que no n’hi havia prou , i que calia fer a peu, una vegada i una altre els trams en els quals les sensacions no eren les que ell volia i trobar la traçada més adequada per ell i per la posta a punt de la bici. Ja es veia a venir que el mínim error es pagaria molt car. No es podia deixar res a l’atzar i s’havia d’estudiar i memoritzar la línia “ràpida”.

I així es va demostrar en els entrenaments cronometrats. En Ramon va assolir el millor temps. El treball previ, estava donant fruits. Però calia rematar la feina. La pressió de veure’s amb possibilitats de guanyar l’or, alguns pilots punters que van tenir errades o avaries en aquests cronometrats, deixaven incertesa i una pressió afegida a la pròpia dificultat de la baixada.

Diumenge, era el gran dia. Enrere quedava tot l’any de preparació, il·lusions, esforç, entrenaments, primer lloc en els entrenaments, nervis, pressió… Tot es decideix en una sola baixada, tot en menys de 5 minuts. No hi ha espai per l’error ni el dubte.

Pel fet d’assolir el millor temps en entrenaments, li toca surti l’ultim. Per tant, els rivals ja fan temps, el circuit es va netejant o empitjorant depenen dels trams. Alguns dels rivals rebaixen els temps dels entrenaments. Encara més pressió. Això no serà fàcil.

Però la baixada del “Ramonet” va ser genial. Sense errades, amb el seu estil, sempre buscant la seva línia, arriscant el mínim en les zones perilloses, però baixant ràpid, el públic ho veu, els rivals també, els companys ho saben i l’esperonen i la seva conducció es impecable, s’acosta el final, ambient, soroll, expectació. El rellotge de cronometratge indica que els temps intermitjos són bons i el Ramon para el crono en els 4 minuts, 25 segons… dos segons menys respecte al rival francès, el Ramon ha guanyat, el Ramon es Campió del Món de Descens en categoria Màsters.

Tothom va esclatar. Era una bogeria. Llàgrimes, abraçades, felicitacions, crits, companys de selecció, rivals, família, amics, teams, speaker, càrrecs federatius, riders professionals… tothom el felicitava.

Enrere queden les lesions i els disgustos, els pensaments de abandonar-ho tot, fins i tot aquella plata de fa dos anys o el bronze de l’any passat… ara el campió és ell! Aquest or ho compensa tot.

Les paraules del Ramon “la il·lusió fa miracles” deixa ben clar que la dedicació i constància d’un esportista amateur ha assolit el màxim premi en el seu esport, un esport que estima i l’apassiona: el descens. Sense cap mena de dubte, un exemple per tots els joves esportistes. Amb discreció. Amb modèstia.

Comparteix l'article:

L'Enquesta

Creus que els partits polítics arribaran a un acord per formar govern o es repetiran eleccions?

Ja no s'accepten vots en aquesta enquesta