Per què serveix la comptabilitat?

214

eva-panicello-opinio-veuanoia-empresaLa comptabilitat no és altra cosa que un registre de tot el que passa a l’empresa. Tota activitat que es produeix en una organització, una compra, una venda, el pagament dels sous o d’un préstec, tot s’ha d’anotar per poder saber com van les coses en un període determinat. Si aquestes anotacions es fan de manera correcte, disposarem d’informació fiable sobre com es generen els resultats de l’empresa i quin és aquest resultat.

Hi ha molts factors de l’entorn que influeixen en la presa de decisions, però que no són directament controlables, hi ha un factor, però, que sí podem controlar i és la de disposar d’una informació econòmica fiable, complerta i a temps, i això com ho aconseguim? A vegades les normatives comptables i obligacions fiscals tendeixen a fer-nos perdre de vista que la comptabilitat serveix per saber com va el negoci i no sols per complir amb les obligacions legals.

La comptabilitat ben feta i portada al dia és la base per la presa de decisions clau a curt termini, coneixement dels costos, la rendibilitat i la gestió de la tresoreria.

contabilidad-empresas-opinio-panicello-veuanoiaLa comptabilitat ens ha de permetre anar des de la visió global dels compte de resultats a un compte comptable concret i d’aquest al propi document de forma que la transparència en la informació i traçabilitat estigui assegurada. Amb una comptabilitat fiable i al dia podrem obtenir el document que és més interessant de tenir cada mes: el compte de resultats, informe indispensable per la presa de decisions. Així doncs tinguem la comptabilitat al dia!

Eva Panicello, economista. Sòcia fundadora de Saf Gestió Empresarial.