25.5 C
Igualada
Dimecres, juliol 28, 2021

El president Puigdemont presenta el nou Campus Universitari Igualada-UdL

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha felicitat avui la ciutat d’Igualada “pel treball conjunt que hem estat capaços de fer les diferents administracions i institucions” per fer possible el Pla Estratègic del Campus Universitari Igualada-Universitat de Lleida (UdL), que ha estat presentat aquest migdia. “Comencem una era en què quan ens referim a Igualada com a ciutat universitària no ho farem de manera retòrica sinó amb tota la seva rotunditat i mèrit, perquè a més d’equipament i d’oferta, té ànima universitària”.
El cap del Govern ha encapçalat avui aquesta presentació de l’esmentat Pla, que recull les accions a desenvolupar en el període 2017-2020 per consolidar l’adscripció del Campus universitari a la ciutat d’Igualada. Carles Puigdemont ha qualificat el dia d’avui d’“històric” per a la ciutat, però també per a tota Catalunya, perquè aquest projecte està pensat “en clau del que fan els estats del futur, no pensar en la generació actual, sinó pensar en les futures generacions”.
 
Pel president, amb l’impuls de les universitats i el coneixement, “apostem pel talent, posant-lo a l’abast de tothom de manera equitativa”, la qual cosa ha permès que Catalunya sigui “un dels pols de coneixement més destacat a nivell internacional”, i en aquest sentit ha posat com a exemple el fet que captem el 3,2 % dels ajuts convocats pel Consell europeu de recerca i que, amb un 1,2% de la població de l’espai europeu de recerca, Catalunya publiqui el 3,7 % del total de les publicacions científiques de la Unió Europea.
 
Em sento molt satisfet, orgullós i content que Igualada pugi contribuir a allò que representa per a la nostra societat i el nostre futur la universitat descentralitzada”, ha subratllat Puigdemont. I ha reblat “ens sentim també orgullosos de servir a les generacions futures un model de país que té com a locomotora del seu dinamisme aquest node de titulació de progrés”.
 
L’acord signat avui per les diferents administracions i institucions preveu la integració progressiva del Campus Universitari d’Igualada en les estructures de la Universitat de Lleida (UdL), que ampliarà d’aquesta manera les instal·lacions i els estudis públics que s’hi ofereixen des de l’any 2014.
Així doncs, el Pla estratègic respon a una voluntat per desenvolupar l’oferta universitària a la Catalunya Central que es caracteritzarà per la màxima qualitat docent amb títols amb una capacitat d’atraure estudiants i que, al mateix temps, responguin a les demandes formatives del teixit productiu i social d’Igualada i el seu territori. Una sinergia entre docència i ocupabilitat que permetrà singularitzar el perfil acadèmic del campus de la capital de l’Anoia.
Etapa de transició
El Pla estratègic, presentat avui, constat de dues etapes: una primera de transició entre el 2017 i el 2020, i una segona de consolidació en els anys posteriors. En la primera fase, es preveu la reagrupació dels estudis universitaris que actualment s’imparteixen a la ciutat d’Igualada –i que pertanyien a diverses universitats fins al moment–, i sumant nous estudis oficials i de formació contínua que progressivament s’aniran desplegant.
La UdL ja imparteix a la capital de l’Anoia el grau en Infermeria i el doble grau en Fisioteràpia/nutrició Humana i Dietètica (curs 2016/2017).  Amb el nou Pla estratègic –impulsat per l’Ajuntament, el Govern i la UdL–, la Universitat de Lleida assumirà progressivament els estudis que fins ara impartia la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC).
A més del president ha intervingut en aquest acte l’alcalde d’Igualada, Marc Castells, i el rector de la Universitat de Lleida, Roberto Fernández. També hi han estat presents el secretari d’Universitats i Recerca, Arcadi Navarro, i el director general d’Universitats, Josep Pallarès.
Compartir

Més notícies

Últimes notícies

Poble Actiu considera insuficient la subvenció per plaques solars aprovada al ple

Poble Actiu valora com a positiva la proposta de subvencionar la instal·lació de plaques solars fotovoltaiques però considera que la proposta es queda curta....

Òdena resol el 91% de les incidències comunicades a través de la Línia Verda

L’Ajuntament d’Òdena ha resolt el 91% de les 3.046 incidències que ha rebut a través de la Línia Verda, el servei de comunicació d’incidències...

La Llacuna celebra amb èxit el Cap de Setmana Jove

El passat cap de setmana va tenir lloc a La Llacuna el Cap de Setmana Jove. Aquest es va organitzar conjuntament des de la...

El CF Òdena rep el trofeu de campió de lliga

Les Nits de Campions de la Federació Catalana de Futbol canvien de format a causa de la pandèmia sanitària, i es lliuren els guardons...

La presidenta de la Diputació visita Bellprat i es compromet a pagar els danys causats per l’incendi als municipis

La presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marin, ha visitat aquest dimarts a la tarda Bellprat, el municipi més afectat per l'incendi d'aquest...
Compartir