17 C
Igualada
Dimecres, octubre 20, 2021

Pasta fresca amb salsa carbonara

En una nova entrega de les receptes de cuina del Mercat de Casa i Sara Chef, aquesta setmana us portem un dels plats típics, pasta fresca amb salsa carbonara. Aquesta n’és la recepta.

Ingredients per la pasta fresca:
(2 persones)
-200gr de farina
– 2 ous
-sal i oli.

Ingredients per la salsa carbonara:
(2 persones)
-100gr de guanicale
– 1 ceba petita
-4 rovells d’ous
-100gr de parmesà
-Oli i sal.

Procediment per fer la pasta:
1. Aboquem la farina a sobre el marbre, formant un volcà.
2. Al forat del mig de la farina hi afegim els dos ous.
3. Amb l’ajuda d’una forquilla anem remenant els ous i incorporant la farina a poc a poc.
4. Una vegada tinguem tota la farina incorporada, ho amassem amb les mans durant 10 minuts, o fins que ja no se’ns enganxi a les mans.
5. Formem una bola i la deixem reposar uns 15 minuts.
6. Enfarinem el marbre i amb un corró estirem la massa. Ha de quedar primeta. Intentem formar un rectangle on l’alçada de la massa serà la llargada dels espaguetis.
7. Enrotllem la massa formant un xurro i ho tallem segons l’amplada que vulguem els espaguetis.
8. Desenrotllem els espaguetis.
9. Els bullim amb uns mica d’oli i sal durant 4 minuts (la cocció dependrà del gruix de la pasta)
10. Ja tenim la pasta feta!!

Procediment per la salsa carbonara:
1.Tallem la ceba a trossos petits i la sofregim amb un pessic de sal.
2. Tallem a tiretes fines el guanicale i el sofregim a una paella a part.
3. Ajuntem la ceba i el guanicale i ho deixem coure a foc lent durant 10 minuts.
4. En un bol hi afegim els rovells i els batem amb unes varetes manuals.
5. Una vegada els rovells estiguin cremosos, hi afegim el parmesà. Continuem batent.
6. Veureu que la salsa queda espessa, és el moment d’afegir una mica d’aigua de cocció de la pasta. Ho barregem.
7. Afegim el sofregit de ceba i guanicale i ho acabem de barrejar tot.
8. Ja tenim la salsa carbonara a punt per afegir-la a la pasta!!

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

El CAI queda 4t en la 1a edició de la Copa Catalana de Clubs

L’equip mixt Absolut  del C.A. Igualada Petromiralles, va assolir diumenge passat al matí una molt meritòria 4a posició en la 1a edició de la...

Alumnes de l’Institut Joan Mercader viatgen a Prada de Conflent

La setmana del 4 al 7 d'octubre els alumnes de 3r d’ESO de l’Institut Joan Mercader vam anar a Prada de Conflent durant tres...

El Consell acompanya a les cooperatives en l’impuls de l’economia social i solidària

El Consell Comarcal de l’Anoia obre una nova etapa en l’impuls de l’economia social i solidària a la comarca després de la col·laboració dels...

Bolonya acull l’estrena “Spring, the sweet spring” de Carles Prat

El prestigiós grup vocal The Kings Singers ha estrenat aquest cap de setmana l’obra “Spring, the sweet spring” del compositor igualadí Carles Prat. L’obra, que...

El Monbus CB Igualada segueix intractable a la Lliga EBA

MONBUS CB IGUALADA 9️7 ALFINDÉN CB 8️2️ El CB Igualada disputava el passat dissabte 16 d'octubre la 3a jornada del grup C-2 de lliga EBA. Els...
Compartir