Núria Torrades, de l’Institut Joan Mercader, guanya el concurs de contes “Castell de la Tossa”
N

15 de maig de 2018

Núria Torrades, alumna del 2n de Batxillerat Humanístic de l’Institut Joan Mercader, va guanyar el primer premi en la categoria juvenil del 9è concurs de contes “Castell de la Tossa” amb “On és la felicitat dels camins perduts?” dotat amb 150 Euros.

El passat dijous dia 26 d’abril es va celebrar a la Biblioteca Mont-Àgora de Santa Margarida de Montbui el lliurament de premis, amb la presència de l’alcalde Teo Romero, la tinent d’alcalde Elisabeth Tamargo, la regidora de cultura Montserrat Carricondo i la directora de la biblioteca Núria Rossell. Aquest concurs literari estableix diferents categories: infantil (de 6 a 13 anys), juvenil (de 14 a 18) i la categoria general (majors de 18 anys).

Segons l’autora, el conte guanyador de la categoria juvenil tractava un tema molt delicat i actual : els refugiats. Concretament, començava amb l’explicació de la vida de la Lina, una nena de 5 anys que havia de marxar de Síria a causa de la guerra i que, en realitat, era un malson que havia tingut l’Etna, una noia voluntària d’un camp de refugiats que s’adonava que l’objectiu que perseguien els refugiats era la recerca de la felicitat. De fet, un dels fragments clau d’aquest conte és la reflexió que fa l’Etna tot dient : “ vull que aquestes persones, homes, dones i nens arribin a dir que són felices, però no en un somni, ni tampoc en un malson; vull que ho diguin a la vida real”.

Des de l’Institut Joan Mercader felicitem la Núria pel premi aconseguit i l’encoratgem a continuar escrivint i gaudint de la literatura i els llibres.

Comparteix l'article:

Deixa un comentari

L'Enquesta

Llegeixes els llibres que et regalen per Sant Jordi?

Ja no s'accepten vots en aquesta enquesta