Dues sortides a Barcelona dels alumnes de l’INS Pla de les Moreres

22

Visita al Cosmocaixa

Els alumnes del 4.4 han gaudit d’una intensa matinal al Cosmocaixa i han pogut experimentar de primera mà i entendre molt millor alguns dels conceptes que s’havien explicat a classe gràcies a muntatges con el Pèndol de Faucault, la distribució de Gauss,la força de Coriolis o el funcionament de les ones.

Hem tingut temps per fer un recorregut per d’altres experiències que ens permeten fer molt més entendibles conceptes de la vida quotidiana i per visitar els stands permanents especialment l’espai del Bosc Inundat. No hem deixat de visitar la maqueta a tamany real d’un Tiranosaure Rex (T-Rex) abans d’entrar al planetari a veure el documental 3D “El somni de volar” i concloure així la nostra visita al museu.

Ruta literària de “L’ombra del vent”

L’alumnat de 4t d’ESO va passejar, dimarts 8 de maig, pels carrers del centre de Barcelona, tot seguint els pasos dels personatges de la novel·la de Carlos Ruiz Zafón, La sombra del viento.

Zafón ja és un vell conegut dels alumnes, que ja a primer d’ESO van poder llegir la primera novel·la de l’autor, El Príncipe de la Niebla. Ara a 4t, han conegut un Zafón més madur amb una obra destinada al public adult, la primera de la tetralogia anomenada El cementerio de los libros olvidados.

De la Rambla Santa Mònica a la Plaça Reial, passant pels Quatre Gats fins arribar al Carrer de Santa Anna. La ruta literària va fer-nos descobrir la Barcelona dels anys 40 per la qual Daniel Sempere i Fermín Romero de Torres, entre d’altres personatges, van deixar la seva empremta.