15 de maig de 2018

Marc Fernandes, de l’IES Pere Vives Vich, guanya el premi Recerca Jove d’Igualada

Marc Fernandes Quiot, alumne de 2n de batxillerat de l’Institut Pere Vives Vich, ha estat guardonat amb el primer premi Recerca Jove per un treball de recerca, disseny d’una impressora en 3D, tutoritzat per la professora de tecnologia Rosa Pons. En Marc descriu així el seu treball: “Partint de l’interès per les impressores 3D, vaig voler treballar la recerca de noves tecnologies en aquest camp. Per tal d’innovar, vaig realitzar una impressora 3D amb coordenades polars, un tipus d’impressora poc desenvolupat per la comunitat científica, amb un potencial enorme”.

El desenvolupament d’aquest treball va comportar una recerca d’informació molt exhaustiva per tal d’entendre el funcionament d’una impressora 3D convencional. A partir d’això, es van analitzar els diferents tipus d’impressores amb tecnologia de disposició de filament i es va observar un tipus d’impressora molt poc desenvolupat.

El treball va comportar un aprenentatge interdisciplinari en diversos àmbits: la tecnologia, el disseny 3D, l’artesania de peces, l’economia i la programació, molts dels quals van ser desenvolupats des de zero en aquesta tecnologia. Es van analitzar els avantatges i els inconvenients que aporten les impressores 3D rotatòries, tot plegat des de la perspectiva d’un prototip. I es va arribar a la conclusió que les impressores 3D rotatòries tenen molts avantatges davant de les solucions que ens presenta el mercat.

Comparteix l'article:

Comenta aquest article:

L'Enquesta

Creus que el violador d'Igualada acabarà complint els 35 anys de condemna?

Ja no s'accepten vots en aquesta enquesta