L’òpera ‘Carmen’ en directe a l’Ateneu Cinema des del Royal Opera House de Londres
L

5 de març de 2018

El pròxim dimarts 6 de març a l’Ateneu Cinema es podrà seguir en directe des del ROH la retransmissió de l’òpera ‘Carmen’. Habitualment les sessions comencen a les 20.15h, en aquesta ocasió començarà a les 19.45 h.

L’òpera clàssica francesa de Bizet està protagonitzada per Anna Goryachova en la producció de Barrie Kosky.

Carmen’ és l’obra més coneguda del compositor francès Georges Bizet, i una de les òperes més famoses de tots els temps: quadres com l’Havanera i la Cançó del torero han impregnat la consciència popular com a poques altres músiques ho han aconseguit.

L’embriagadora combinació de passió, sensualitat i violència de l’òpera va demostrar ser excessiva en un principi per a un escenari i la seva estrena el 1875 va ser un fracàs de crítica. Bizet va morir poc després i mai es va assabentar de l’èxit espectacular que acabaria aconseguint la seva ‘Carmen’. L’òpera s’ha representat en més de cinc-centes ocasions tan sols al Covent Garden.

Aquesta òpera tan popular creada originalment per a l’Òpera de Frankfurt rep un nou enfocament en la producció de Barrie Kosky. El director d’escena australià és un dels directors d’òpera més sol·licitats del món i el seu debut a la Royal Opera amb ‘El nas de Xostakóvitx’ va ser rebut amb entusiasme.

Per a ‘Carmen’ ha concebut una versió molt allunyada de la visió tradicional, que incorpora música escrita per Bizet per a la partitura, però que no se sent habitualment, i ofereix una nova veu al personatge central de l’òpera que resulta infinitament fascinant.

Des del principi de temporada la programació d’òpera i dansa ha tingut una molt bona acollida per part del públic, però ‘Carmen’ ha sobrepassat totes les expectatives i hem hagut de posar el cartell d’entrades exhaurides.

Comparteix l'article:

Deixa un comentari

L'Enquesta

Et semblaria bé fer el debat electoral a la Catalunya Nord?

Ja no s'accepten vots en aquesta enquesta