L’esport femení a l’Anoia: Anna Noguera, triatleta

5 de març de 2018

Anna Noguera

La igualadina Anna Noguera va néixer el 1992, i al decurs dels seus estudis secundaris va iniciar-se en el món del triatló. Tot seguit va passar uns anys al Centre de Tecnificació (Sòria) de la Federació Espanyola de Triatló, on va decidir-se definitivament per a aquest esport a nivell professional.

Avui, si bé considera complicat de satisfer totes les seves aspiracions: combinar hores de treball al Club Atlètic amb entrenaments i competicions; els seus resultats any rere any l’han situada en una alta categoria. El darrer any va ser proclamada doblement campiona d’Espanya en diferents categories, i per a la nova temporada aspira a participar en el Campionat del Món, de Dinamarca; i també té la intenció de classificar-se en el Campionat d’Europa, a més d’altres competicions com l’Ironman 70.3, de Niça, del 2019.

Pel que fa al triatló, ella, considera que la categoria femenina viu un tracte desigual ja que es veu obligada a superar diferents obstacles segons el tipus de competició, cosa que contribueix a devaluar el seu potencial i la pròpia classificació. Alhora, un dels factors majorment discriminatoris és el de l’escassa oferta d’oportunitats i l’afer distant d’alguns entrenadors, que se sumen negativament a la pobra imatge mediàtica que es presenta d’una triatleta professional, com és ara el seu cas i de les seves companyes. Tot plegat, no es té la mateixa visió d’una victòria femenina que d’una de masculina, a l’Estat espanyol. I, heus aquí la seva meta: una reivindicació d’unes lleis igualitàries; especialment aquelles que –també- li permetin, algun dia, compartir plenament la seva realització professional amb la seva vida afectiva.

Comparteix l'article:

Deixa un comentari