Llegir, llegir i més llegir

Aquest Sant Jordi, apropeu-vos a una parada o al quiosc i compreu un llibre, animeu-vos a continuar llegint, i, si podeu, esperoneu els demés a fer-ho

20 d'abril de 2024

Quan arriba Sant Jordi, les places i carrers del nostre país s’omplen de parades de llibres i roses. La cultura -i la llengua- esdevenen els protagonistes d’un dels dies més bonics de l’any. Certament, és difícil trobar algú que no comparteixi la festa del patró de Catalunya, especialment des de l’àmbit més intrínsicament festiu i tradicional, regalant roses i llibres… per llegir, no per fer bonic a les prestatgeries de les cases.

Espanya -i Catalunya- és dels països amb més baix índex de lectura de la Unió Europea, un costum que alguns atribueixen a factors polítics de segles passats i d’interès d’algunes classes socials dominants per evitar que la majoria de la població tingués massa “cultura”. Sigui com sigui, la veritat és que la lectura, base del foment del pensament crític, segueix essent una assignatura pendent. En llegir textos diversos, hom s’exposa a una varietat d’idees i perspectives, la qual cosa ajuda a desenvolupar la capacitat d’analitzar, qüestionar i formar opinions informades. Quan més llegeix la societat, més intel·ligent i formada està.

No ens cansarem mai de recordar a tothom que la lectura -preferentment en la nostra llengua- comporta molts beneficis, també per a la salut. Llegir regularment ajuda a millorar el vocabulari, la gramàtica i la comprensió del llenguatge, cosa que alhora enforteix les habilitats de comunicació oral i escrita. Millora la concentració i la memòria, i contribueix al creixement personal i professional.

També pot ser una manera efectiva de relaxar-se i desconnectar de l’estrès diari. Submergir-se en un bon llibre pot ser una manera d’escapar-se de la realitat i recarregar les energies. I sí, ens desperta la imaginació i combat la rutina.

Aquest Sant Jordi, compreu un llibre, animeu-vos a continuar llegint, i, si podeu, esperoneu els altres a fer-ho. Aprendrem, entendrem més les coses, empatitzarem més amb els altres i ens formarem millor. Què més es pot demanar?

Comparteix l'article:

Deixa un comentari

L'Enquesta

Creus que els partits polítics arribaran a un acord per formar govern o es repetiran eleccions?

Ja no s'accepten vots en aquesta enquesta