L’IHC, classificat per a la fase final de la CERS

23 de febrer de 2014

FINAL-FOUR-1IHC Blocat.- EL MONBUS IHC tornarà a una final europea. Els jugadors de Francesc Monclús s’han classificat per la Final Four de la Copa de la Cers després de derrotar al Vic per 4 a 2 en un partit extraordinari. Una Final a Quatre (que ja té semifinal decidida contra el Breganze italià) i que es podria disputar a Les Comes. Jordi Segura, quart tinent d’alcalde de l’Ajuntament d’Igualada li ha comunicat a la plantilla, dins mateix del vestidor,la intenció de demanar l’organització d’aquesta fase final. L’Igualada HC serà entre els quatre millor equips de la Cers perque ha fet una gran eliminatòria contra el potentíssim Vic. El 2 a 2 de l’anada donava esperances de fer la proesa d’eliminar una de les millors plantilles de tot el continent. Amb les Comes plenes com en les grans ocasions, l’equip ha fet un pas endavant i ha enxiquit totalment als vigatans. Liderats per uns descomunals Ton Baliu (autor dels 4 gols) i Elagi Deitg (una autèntica exhibició de paret humana) els arlequinats han jugat a un altíssim nivell. la primera part ha estat per guardar-la en DVD. I a la segona, tret dels primers 5 minuts en que el Vic ha apretat molt, el MONBUS ha carburat a plenes revolucions i ha sabut respondre als cops visitants amb solvència total. Quan el Vic ha reduit el 2 a 0 a,mb que s’ha acabat la primera meitat el Ton ha restablert l’aventatge en només 52 segons. I quan, gràcies a un error arbitral, el Vic s’ha posat 3 a 2 en el llençament d’una FD, ha tornat a reaparèixer el capità Baliu per fer el 4 a 2 definitiu quan el Vic jugava amb 5 jugador i sense porter per intentar forçar l’empat. Les imatges de l’eufòria final són el premi a un equip que alguns havien desnonat per l’Ok Lliga i que ara disputarà la fase final de la Cers. El partit ha començat amb la tensió que suposa el jugar-se l’accés a una final. Els primers 10 minuts han estat de tanteig i d’hoquei control. Cap dels 2 equips volia encaixar el primer gol. Tots dos equips han pogut avançar-se amb dos llençaments de penal que tant l’Ori com Titi Roca han enviat fora. Poc a poc els de Monclús han anat fent-se amb el domini del joc i fruit d’això ha arribat la primera “baliuada” amb una canonada del Ton a l’escaire que aixecava el públic a les Comes i que obria la porta al somni. I a falta de 2 minuts i mig el mateix Baliu ha fet més gran el somni transformant amb molta seguretat una FD. El 2 a 0 era un resultat just i esperançador de cara a la segona part que ja es podia endevinar que seria duríssima. Fernando Pujalte ha demostrat ser un dels millors entrenadors de l’Ok Lliga i ha aconseguit que el seu equip sortís a la segona part reendollat al partit. Amb una defensa zonal, en ocasions pressionant, els vigatants han posat setge a la porteria de l’IHC. Fruit d’això han arribat 3 remats al pal de Rocasalbas, Roca i Crhistian. Ha estat en aquest moment, quan pitjor ho passaven els igualadins, quan més gran s’ha fet la figura de l’Elagi que ha millorat encara les seves magnífiques prestacions habituals. Tot i això ni “el mur” ha pogut evitar que “Rocky” reduís diferències amb un míssil des de la frontal. Com si els dos companys de pis (Elagi-Ton) s’haguessin conjurat (de fet han estat concentrats tots dos durant tot el dia) Baliu ha agafat la responsabilitat i només 52 segons després ha fet el 3 a 1 de FD per 10 faltes del Vic. A partir d’aquí l’IHC ha tornat a recuperar el control del partit amb oportunitats boníssimes de Pla (aixecant la bola d’esquena a porteria o fent un slàlom propi de Sochi a la frontal de l’àrea), de l’Ori (amb una bola al travesser)…. L’equip se’n sortia de superar la pressió del rival (i de la 10ena falta que estava al caure). De fet ha arribat abans la quinzena dels visitants però Grau li ha aconseguit aturar per fi un remat al Ton i el 3 a 1 no s’ha mogut. Veient com parava l’Elagi semblava que el 3 a 1 seria el resultat final però els àrbitres s’han equivocat marcant-li una empenta inexistent a Baliu i Rocasalbas ha fet el 3 a 2 de FD (la pilota ha entrant plorant). El Vic veient a prop la possibilitat de forçar l’empat ha tret el porter i ha jugat amb 5 de pista. L’IHC ha aguantat la inferioritat i ha tingut el cap fred de muntar una contra que Baliu ha esmatxat a porteria buida fent el 4 a 2 que portava l’IHC un altre cop a una final europea. L’eufòria final transmetia un  missatge a tot Europa: l’Igualada ha tornat!. MONBUS IHC 4 (2/2) Elagi, Ton (4), Met Molas, Pla i O.Vives, equip inicial. Jassel, J. Muntané. D.Carles, P.Vilaseca. A. Ferrer. CP VIC 2 (0/2) Grau, Roca, Bartrés, Rocasalbas (2) i Christian. equip inicial. Molera i Burgaya. GOLS: 1-0 Ton (m 17.38), 2-0 Ton FD (m 22.27). SEGONA PART 2-1 Rocasalbas (m 6.44), 3-1 Ton FD (m 7.36), 3-2 Rocasalbas FD (m24), 4-2 Ton (m 24.39). Foto Judit Sebrià Més info a http://ihc.blog.cat/