La igualadina Laura Orgué, abanderada d’Espanya a la cerimònia de clausura de Sotxi

24 de febrer de 2014

orgue sochi.jpg L’esquiadora de fons igualadina Laura Orgue va ser, ahir a la nit, l’abanderada d’Espanya en la cerimònia de clausura dels Jocs Olímpics de Sotxi, a Rússia. Orgué ha realitzat uns magnífics jocs en la seva especialitat. Dissabte assolia una fantàstica 10a posició, el seu millor resultat olímpic, tet que li permet tornar a casa superant amb escreix l’objectiu inicial d’estar entre les 20 primeres. L’esquiadora de fons va assolir en la prova de 30 quilòmetres estil lliure amb sortida en massa una excel.lnet 10a posició amb un temps de 1:12:37.3. La fondista igualadina va començar des de la posició inicial 37 de manera que la remuntada que va realitzar va ser destacable. A poc a poc va anar avançant a diferents esquiadores i a mesura que anava creuant els punts clau del circuit va veure com s’acostava la possibilitat d’aconseguir el seu objectiu, estar entre les 20 primeres. Al quilòmetre 5 anava en 27a posició , en el 10 ja era 19a , al quilòmetre 20 va ocupar la posició 14 ª i quan tan sols faltaven 5 quilòmetres es va situar 9a . Finalment, quan va creuar la línia de meta va ocupar el 10è lloc final. “Tot ha anat perfecte , físicament m’he trobat molt bé” , ha explicat un cop ha finalitzat la prova . Per Laura Orgué la clau d’haver aconseguit aquest resultat ha estat que ha fet una carrera molt conscient tàcticament : “Estic contenta perquè en cada moment he estat conscient de la situació . A poc a poc he anat mirant el nivell del grup en què estava , per veure si jo podia anar més ràpid . A mesura que anaven passant els quilòmetres algunes esquiadores han perdut aquest grup de cap ” . El material també ha tingut un paper molt important en la carrera de Orgué : “El material ha funcionat molt bé. Al quilòmetre 20 tenia la possibilitat de canviar d’esquís però gairebé cap corredora els ha canviat i en el moment hem improvisat i hem decidit no canviar perquè des de l’inici m’han anat molt bé , ha estat una bona decisió ” . En una cursa d’esquí de fons influeixen moltes variants , com pot ser la sortida , l’estat físic de l’esportista , el material i Laura Orgué ha definit aquesta cursa dels Jocs Olímpics de Sotxi així : “El dia que totes aquestes variables en joc surten bé tot és perfecte”.