19.5 C
Igualada
Diumenge, 1 octubre 2023

L’igualadí Bernat Sellarès, convocat pel Papa Francesc a Assís

Un article de

L’igualadí Bernat Sellarès, convocat pel Papa Francesc a Assís
L

El passat mes de maig de 2019 el Papa Francesc va enviar una carta des del butlletí de la Santa Seu convocant a joves economistes, emprenedors i change-makers de tot el món a participar en una trobada internacional titulada Economy of Francesco, la qual tindrà lloc a la ciutat d’Assís els dies 26, 27 i 28 de març de 2020.

Els 2000 joves seleccionats d’arreu del món, sense distincions de creença ni nacionalitat i entre els quals es troba l’igualadí Bernat Sellarès, es reuniran amb l’objectiu d’iniciar un procés de canvi global perquè l’economia actual i futura sigui més justa i inclusiva i sostenible. Com diu el pontífex en la seva carta, l’objectiu comú ha de ser establir un pacte per construir una “economia diferent, la que fa viure i no mata, inclou i no exclou, humanitza i no deshumanitza, pren cura d’allò creat i no ho depreda”.

L’esdeveniment comptarà amb participants de 45 països com Japó, Angola, Brasil, Aràbia Saudí, Portugal, Cuba o Tailàndia. Els premis Nobel Amartya Sen i Muhammad Yunus obriran oficialment la feina dels tres dies a Assís. Altres noms destacats de l’esdeveniment seran l’economista Juan Camilo Cardenas i les filòsofes Jennifer Nedelsky, Cécile Renouard i Consuelo Corrad. Així com, Kate Raworth, Jeffrey Sachs, Vandana Shiva, Stefano Zamagni, Bruno Frey, Anna Meloto i Carlo Petrini.

Bernat Sellarès explica que “tant des del món acadèmic com empresarial vivim desigualtats, injustícies o, senzillament, somiem amb models econòmics millors per a tothom. Però el cert és que desenvolupar canvis substancials des de la solitud i petitesa de cada un de nosaltres és certament difícil. En aquest sentit la convocatòria del Papa Francesc és una gran oportunitat, ja que no només ens permetrà generar veritables incubadores de noves idees provinents dels joves i contrastar-les amb Premis Nobel d’economia, sinó que aquest pensar i fer col·lectiu generarà múltiples iniciatives i canvis de paradigma en un futur pròxim.

A banda de l’esdeveniment central, els dies 24 i 25 de març, 500 joves representants de les diferents regions geogràfiques, cultures i àrees de recerca i negocis, treballaran en la preparació i organització de cada àrea de treball. La ciutat d’Assís s’organitzarà en 12 “poblats”, els quals acolliran el treball dels participants sobre els grans temes i qüestions econòmiques: treball i cura; gestió i donació; finances i humanitat; agricultura i justícia; energia i pobresa; benefici i vocació; polítiques per la felicitat; CO2 de la desigualtat; negocis i pau; “L’economia és dona”; empreses en transició; vida i estils de vida. Bernat Sellarès ha estat també escollit com a organitzador i, degut a la seva experiència com a professor d’Història del pensament econòmic a la UAB i en el sector del comerç online, serà un dels organitzadors i participants de la secció Negocis i Pau.

Paral·lelament, s’estan organitzant sessions preparatòries de l’esdeveniment central arreu del món, amb l’objectiu de teixir complicitats entre els assistents i donar a conèixer la iniciativa. Barcelona acollirà un d’aquests actes previs el pròxim dia 3 de març a l’Ateneu Universitari Sant Pacià.

Compartir
Més notícies:

L’enquesta

Més notícies

el + llegit

Piulades

#Editorial | 🏨 Més estudis… i més lloguer 👉https://ow.ly/JNpJ50PR0Ph

✍️"L’escassedat d’oferta i l’altíssima demanda comporta, lògicament, preus desmesurats."

🎓L’ @ajigualada i la @UdL_info, en converses per a nous estudis universitaris de #Medicina, #Dret i #Psicologia 👉https://ow.ly/cXWt50PR1tP

Tot plegat permetria arribar a la xifra de 1.500 estudiants universitaris a mitjà termini, al voltant del 2030