L’Igualada Hoquei Club guanya a Alcobendas i assoleix la permanència a l’Ok Lliga

8 de maig de 2017

L’IHC CALAF GRUP ha certificat la seva continuïtat a l’Ok LLiga una temporada més amb una victòria, la cinquena consecutiva, al José Caballero d’Alcobendas. Després d’una temporada molt dura els arlequinats han demostrat la seva determinació amb una segona volta impressionant. Amb els 35 punts acumulats a falta de 3 jornades per acabar l’Igualada presenta de pas la seva candidatura a Europa.

Ferran López havia pronòsticat un partit complicat. I els primers instants s’han encarregat de donar-li la raó. Al minut 2 els àrbitres li han ensenyat una blava a Molas. Sant Elagi ha fet la  seva tradicional “aparició” també en terres madrilenyes i ha aturat el llençament. L’IHC semblava condemnat a patir el mateix infortuni quan 12 minuts més tard Emanuel no ha pogut aprofitar una FD per una altra targeta blava, en aquest cas a Marcos López. Però Met Molas s’ha pres la revenja de la targeta anterior i ha caçat el rebot marcant el 0 a 1 que posava als igualadins per davant.

S’acabava de fer un pas però el camí no estava lliure de sots. Al minut 17 els madrilenys s’han quedat amb 3 per una vermella a l’auxiliar Lobato. Malhauradament tot i jugar amb inferioritat els locals han empatat amb un gol de César Candanedo en una gran jugada individual,  al minut 19. Però els de Ferran López no estaven disposats a deixar-se escapar el partit i 26 segons després Emanuel Garcia ha fet el primer dels seus dos gols al José Caballero. L’altre l’ha fet dos minuts més tard. Dos gols en 120 segons que obrien la porta a la sisena setmana d’imbatibilitat. Dos gols que fan pujar a 25 els registres de l’argentí en aquesta lliga. Amb l’1 a 3 ha acabat el primer temps.

GAIREBÉ TOT A PILOTA ATURADA

Si a la primera meitat els  igualadins havien començat amb un gol en contra a a segona han hagut de superar la mateixa circumstància negativa. Un gol de Candanedo ha ajustat el marcador a un 2 a 3 que s’ha mantingut invariable durant molts minuts (tot i que tots 2 equips han desaprofitat un penal). Al final la diferència l’han marcada les FD. Elagi els n’ha aturat una als madrilenys i en canvi Pla ha batut a Martin en la falta número 10.

Candanedo ha tornat ha reduir diferències amb una FD per l’enèssima blava, en aquest cas a Bargalló. La sentència, com no podia ser d’una altra manera, havia d’arribar a pilota aturada. I amb suspens. Per que els àrbitres li han fet repetir a Tety Vives un llençament de penal. I a la segona el jugador del planter ha decidit el partit (el marcador ja no s’ha mogut ni amb un darrer penal per l’Alcobendas a l’últim minut) i al mateix temps ha segellat una permanència molt patida, llargament esperada i realment molt merescuda.

ALCOBENDAS 3 (1/2) Martin, Candanedo (3), López, Martínez, Pérez, equip inicial. Jurado i Villanueva.

IHC CALAF GRUP 5 (3/2) Elagi, Molas (1), Bars, Emanuel (2) i Pla (1), equip inicial. Tety (1) i Bargalló. Dani, Méndez, Del Valle.

GOLS: 0-1 Molas (m 15.19), 1-1 Candanedo (m 18.30), 1-2 Emanuel Garcia (m 18.56), 1-3 Emanuel Garcia (m 21.18). SEGONA PART. 2-3 Candanedo (m 0.45), 2-4 Pla FD (m 18), 3-4 Candanedo FD ( m. 18.50), 3-5 Tety Vives penal (m 23.18)

INCIDÈNCIES: Arbitratge molt permisiu de Gorina i Moreno. Han mostrat 2 targetes blaves i una vermella i han assenyalat 5 FD i 2 penals.