34 C
Igualada
Diumenge, maig 22, 2022

L’Hospital d’Igualada comença a vacunar als pacients oncohematològics

Aquest divendres, l’Hospital Universitari començarà a posar les primeres dosis de la vacuna Modera als seus pacients oncològics. Hi ha citats per la primera dosi de vacuna a 220 pacients amb Malaltia oncohematològica, Càncer d’òrgan sòlid en tractament amb quimioteràpia citotòxica o Càncer de pulmó en tractament amb quimioteràpia o immunoteràpia.

Fa unes setmanes ja es van vacunar 90 pacients de nefrologia: trasplantats renals que fem seguiment des del nostre centre i pacients en hemodiàlisi o diàlisi peritoneal. Pel que fa als professionals vacunats, ja són 1.104 treballadors vacunats en primeres dosis i 1.057 en segones.

L’equip del CAP Igualada Nord vacuna als seus usuaris
El carrer situat al costat del CAP Igualada Nord (davant de la Fundació Àuria) s’ha convertit aquestes últimes setmanes en un punt anomenats vac-auto, on s’administra la vacuna contra la covid-19 sense necessitat de ni tan sols baixar del cotxe. Això ha estat possible gràcies a l’esforç dels professionals i el suport, de forma voluntària, d’algunes infermeres jubilades.

Es tracta d’un dels espais que l’equip d’atenció primària del Consorci Sanitari de l’Anoia (CSA) – CAP Igualada Nord ha posat en pràctica aquesta modalitat des de fa unes setmanes als seus usuaris i d’una franja especialment sensible. Es tracta de persones amb elevats graus de dependència i els majors de 80 anys, que no tenen fàcil arribar als espais habilitats per la vacunació però, en canvi, sí que poden pujar al cotxe (generalment acompanyats per part dels seus cuidadors o familiars).

Amb dades del 23 de març, i pel que fa als dependents, l’equip del CAP Nord ha vacunat el 81% amb primera dosi i el 58% amb la segona. En els cas dels majors de 79 anys, les xifres són del 29% i del 8% respectivament.

L’equip del CAP Nord, juntament amb aquestes infermeres ja ha posat un nombre important de vacunes, concretament 786 des de l’inici de la campanya; per aquesta setmana, la previsió és administrar 275 dosis més.

Institucions sanitàries fan una crida a respectar les mesures per evitar el contagi aquesta setmana santa
A un pas de l’inici de setmana santa, el departament de Salut, els hospitals i l’atenció primària de la Regió Sanitària de la Catalunya Central s’uneixen en demanar a la població que es respectin les mesures decretades des de l’inici de la pandèmia per a evitar el contagi de la Covid19. Les institucions sanitàries veuen com a positiu que la població pugui gaudir d’uns dies de vacances amb mesures menys restrictives, però recorden que és fonamental continuar sent molt prudents i respectar, per exemple, la quarantena si hi ha contacte amb un positiu o la mobilitat només amb el mateix grup bombolla, a més de les mesures àmpliament repetides de mantenir les distàncies, portar la mascareta, netejar-se bé les mans i ventilar bé els espais tancats.

La situació epidemiològica a la Catalunya Central i la tensió assistencial obliguen a recordar que fins que no hi hagi una vacunació del 70% de la població que garanteix la immunitat de grup, cal mantenir la guàrdia. A hores d’ara, gairebé el 80% dels brots són de l’àmbit familiar, per la qual cosa, i davant de dies festius es demana molta prudència.

 A l’Hospital Universitari d’Igualada dels 40 pacients ingressats per Covid, 10 són a l’UCI.

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

“Quan s’enduen el país: L’espoli franquista als ateneus de Catalunya”, un greuge històric no resolt del tot

L’exposició “Quan s’enduen el país: l’espoli franquista als ateneus de Catalunya”, confeccionada per la Federació d’Ateneus de Catalunya, i el magazín La Mira, ha...

“Adeu, Paf”, la gira de comiat de Falsterbo, a l’Ateneu

Diumenge, a les 6 de la tarda, el Teatre Municipal l’Ateneu acollirà un dels concerts de la gira de comiat de l’antològic grup Falsterbo....

Diumenge, X Trobada de cotxes clàssic a Montbui

Aquest proper diumenge torna a Montbui una de les fites més esperades pels afeccionats dels cotxes i motos clàssiques de l’Anoia: La 10a Trobada...

La deixalleria obrirà també els diumenges

Igualada ha començat a implementar una bateria de millores pel que fa als serveis de reciclatge. A més a més, del servei Porta a...

L’Editorial: Canvi climàtic

Aquests dies fa molta calor, inusual completament per un mes de maig. Per al cap de setmana que tenim al damunt es preveuen temperatures...
Compartir