17.1 C
Igualada
Diumenge, abril 18, 2021

Vilanova demana col·laboració ciutadana per crear memòria històrica

La regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Vilanova del Camí, amb el suport de Comunicació i de l’Arxiu municipal, enceta una campanya per promoure la donació de fotografies antigues del municipi que siguin d’interès col·lectiu i tinguin valor informatiu i cultural.

L’objectiu, explica Carlota Silva, regidora de Cultura, és enriquir el fons documental de l’arxiu municipal, preservar aquestes imatges i fer-ne la divulgació pertinent.
El fons documental de l’arxiu municipal no disposa de massa fotografies antigues i per això, des de Cultura, es demana a la ciutadania que, en cas de tenir fotografies, negatius o altres suports com diapositives o vídeos, que donin testimoni de la història de Vilanova del Camí, en facin una donació a l’Ajuntament.

Poden ser imatges d’espais, elements arquitectònics, personatges o activitats realitzades al municipi que es considerin que poden ser d’interès per a la població i que ajudin a reconstruir la memòria històrica de Vilanova del Camí.

Des de Cultura, d’acord amb la normativa vigent, han preparat un document per a registrar les donacions. Tot el material serà custodiat per l’Ajuntament amb la voluntat d’obrir-lo també a la difusió pública. Sempre que s’utilitzin aquestes imatges es citarà el seu autor/a.
La recollida del material es farà fins el 31 de maig. Els originals seran escanejats i retornats als seus propietaris en el termini de 15 dies.

Cada fotografia haurà d’anar acompanyada d’una breu descripció sobre el lloc, l’esdeveniment, o el personatge i la data aproximada de la imatge.

Si esteu interessats en participar en aquesta campanya, podeu portar el material a Cultura, al carrer President Companys, 1, 2n pis, de dilluns a divendres de 8:00 a 15:00 h.
També ho podeu portar a l’OAC del Casal de la Gent Gran, els dilluns i dimecres a la tarda, de 17 a 19:30 h.

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

Jaume Ripoll, director de Filmin: “Molts usuaris ens escrivien dient: ‘Gràcies, perquè ens heu salvat el 2020’”

No acostuma a ser fàcil creure’s aquell mantra de ‘les crisis són també oportunitats’, però si durant la pandèmia de la covid-19 hi ha...

Barraques GO! lliura el premi del vol en globus sortejat entre tots els participants

Barraques GO! ha lliurat aquest mes de març el premi d’un vol en globus per a 4 persones sortejat entre els participants de l’edició...

Ajuts extraordinaris per a preservar els edificis del nucli antic de Piera

Amb la voluntat d’incentivar la preservació dels edificis del casc antic i millorar-ne l’accessibilitat, l’Ajuntament ha aprovat les bases per a la concessió d’ajuts...

“Els polítics haurien de donar un cop de puny damunt la taula i dir prou a tantes plataformes del “No pel No”

El president de l’Associació Polígons dels Plans i expresident de la UEA, Ramon Felip, ha volgut aquesta setmana dir-hi la seva a l’entorn del...

Incendis sense ferits en dos locals de Piera

Aquesta nit han cremat totalment dos locals, baixos tots dos, al carrer Dr. Carles de Piera. Fins a la zona s'hi han desplaçat diverses...
Compartir