7.8 C
Igualada
Divendres, gener 21, 2022

Vilanova demana col·laboració ciutadana per crear memòria històrica

La regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Vilanova del Camí, amb el suport de Comunicació i de l’Arxiu municipal, enceta una campanya per promoure la donació de fotografies antigues del municipi que siguin d’interès col·lectiu i tinguin valor informatiu i cultural.

L’objectiu, explica Carlota Silva, regidora de Cultura, és enriquir el fons documental de l’arxiu municipal, preservar aquestes imatges i fer-ne la divulgació pertinent.
El fons documental de l’arxiu municipal no disposa de massa fotografies antigues i per això, des de Cultura, es demana a la ciutadania que, en cas de tenir fotografies, negatius o altres suports com diapositives o vídeos, que donin testimoni de la història de Vilanova del Camí, en facin una donació a l’Ajuntament.

Poden ser imatges d’espais, elements arquitectònics, personatges o activitats realitzades al municipi que es considerin que poden ser d’interès per a la població i que ajudin a reconstruir la memòria històrica de Vilanova del Camí.

Des de Cultura, d’acord amb la normativa vigent, han preparat un document per a registrar les donacions. Tot el material serà custodiat per l’Ajuntament amb la voluntat d’obrir-lo també a la difusió pública. Sempre que s’utilitzin aquestes imatges es citarà el seu autor/a.
La recollida del material es farà fins el 31 de maig. Els originals seran escanejats i retornats als seus propietaris en el termini de 15 dies.

Cada fotografia haurà d’anar acompanyada d’una breu descripció sobre el lloc, l’esdeveniment, o el personatge i la data aproximada de la imatge.

Si esteu interessats en participar en aquesta campanya, podeu portar el material a Cultura, al carrer President Companys, 1, 2n pis, de dilluns a divendres de 8:00 a 15:00 h.
També ho podeu portar a l’OAC del Casal de la Gent Gran, els dilluns i dimecres a la tarda, de 17 a 19:30 h.

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

Òmnium Anoia celebra la seva assemblea anual havent assolit una xifra rècord de socis

La sala de socis de l’Ateneu Igualadí va acollir el passat 11 de gener l’Assemblea General d’Òmnium Anoia, que se celebra anualment i que...

Els centres educatius de l’Anoia sumen més de 2.000 confinats

La sisena onada s'està notant com mai abans als centres escolars. Els centres educatius de l'Anoia sumen un total de 2371 persones confinades, i...

Igualada celebrarà diumenge el bicentenari dels Tres Tombs

Aquest diumenge, 23 de gener, Igualada viurà una celebració dels Tres Tombs molt especial. I és que aquest any es commemora el 200 aniversari...

Quota

És un d’aquells mots que donarien per a unes quantes preguntes de concurset, perquè realment es porta l’oli. D’entrada, encara que tingui família (de...

Experts de diversos països visiten la zona cremada a l’estiu en un projecte per prevenir els grans incendis

En el marc de l'arrencada del projecte FIRE-RES, diversos experts de les 35 institucions que participen en la iniciativa estan fent estada a Solsona...
Compartir