15.3 C
Igualada
Saturday, February 4, 2023

Les Jornades d’Atenció Primària treballen la cooperació entre els CAP i l’Hospital

Una quarantena de professionals de l’Institut Català de la Salut a l’Anoia i del Consorci Sanitari de l’Anoia (CSA) han participat, el 29 d’octubre, en les Jornades d’Atenció Primària, una trobada per treballar la cooperació entre els Centres d’Atenció Primària (CAP) i l’Hospital Universitari d’Igualada i poder oferir la millor atenció als usuaris i pacients.

L’objectiu de les Jornades és sensibilitzar els equips assistencials de la necessitat de treballar de forma conjunta per millorar l’atenció als usuaris, agilitzant la coordinació entre els diversos nivell d’assistència, i fer una proposta d’accions per aconseguir-ho.
La directora del Servei d’Atenció Primària de l’Anoia, Carme Riera, fa una “valoració positiva” de les Jornades. Les taules de treball conjunt van ser “molt participades i es va demostrar que hi ha un treball previ fet amb els equips”, una tasca en què cada equip havia d’identificar possibles accions de millora en la coordinació per poder-les exposar durant la sessió conjunta.

L’obertura de les Jornades ha anat a càrrec de la gerent de l’Institut Català de la Salut a la Catalunya Central, Anna Forcada, i de la directora de Sector del CatSalut, Alba Oms. En representació del Consorci Sanitari de l’Anoia, hi ha intervingut el director assistencial extrahospitalari, Joan Miquel Carbonell. A continuació, ha tingut lloc la xerrada de la presidenta de l’Associació d’Infermeria Familiar i Comunitària de Catalunya, Alba Brugués, que ha fet una reflexió sobre el repte de l’atenció primària, les propostes de millora i la cooperació entre equips, i els nous rols professionals emergents.

Després de les intervencions, s’han posat en comú reflexions i suggeriments d’un grup focal d’anoiencs sobre el tema. Es tracta de la primera vegada que es recull la veu de la ciutadania en aquesta qüestió. Finalment, s’ha clos la sessió amb tallers per treballar els temes conjuntament.

Les d’aquest octubre són les segones jornades que es realitzen, després d’una primera sessió que es va impulsar el mes de juliol des de l’Hospital Universitari d’Igualada. Es preveu que hi hagi unes terceres jornades, que posaran en comú les propostes i que comptaran amb la presència d’un grup de pacients assignats a cada un dels centres d’atenció primària, tant de l’ICS com del CSA.

Compartir

Més notícies

A propòsit del 24 de gener, dia de Sant Francesc de Sales, Patró dels Periodistes

Aquest 24 de gener se celebrava el dia de Sant Francesc de Sales, Patró dels Periodistes, amb un ofici religiós, a la parròquia de...

“Els grans temes i els grans fets és millor desenvolupar-los a partir d’una única idea”

Entrevista a Paco Poch, productor de “Sis nits d’agost”, millor pel·lícula per a televisió als XIV Premis Gaudí El productor de cinema igualadí Paco Poch...

Vallbona promociona la gimcana virtual dels bandolers

L’Ajuntament de Vallbona d’Anoia està promocionant la gimcana virtual ‘Bandolers a la recerca del tresor’ a mitjans catalans de gran tirada com Descobrir Catalunya...

Últimes notícies