14.9 C
Igualada
Divendres, 1 desembre 2023

Un article de

La Festa Major de Tous comença amb la cursa Hivernal Panna el Bandoler
L

Publicitat

Sant Martí de Tous es prepara per celebrar una Festa Major que recupera pràcticament la normalitat, amb un programa farcit d’activitats de carrer, tradicionals, solidàries, esportives i culturals, entre d’altres. Un any després de veure’s obligat a suspendre la festa gran del poble a causa de la pandèmia de covid-19, l’Ajuntament de Tous ha treballat els darrers mesos de valent, juntament amb la comissió de festes dels 50 -enguany persones nascudes el 1971-, per preparar un conjunt d’actes que permetin tornar el municipi a la normalitat i també deixar enrere les conseqüències del greu incendi d’aquest estiu.

La Festa Major de Tous tindrà lloc els dies 6, 7, 12, 13 i 14 de novembre. Un dels esdeveniments més destacats que marca l’inici de la festa és la 8a Hivernal Panna El Bandoler, que tindrà lloc el proper diumenge, 7 de novembre. Abans, el primer dissabte de la Festa Major (dia 6), es podrà gaudir de l’obra de teatre de proximitat, feta a Tous, “La repassada. Amb pollastre farcit”. La representació es farà a les 20h al Casal de Tous.
L’Ajuntament ha organitzat un escape room, “Crims de Tous”, que començarà el dijous 11 de novembre i s’allargarà fins al diumenge 14.

Inscripcions tancades per a la cursa Panna
El proper diumenge, 7 de novembre, Sant Martí de Tous serà de nou l’escenari d’un dels esdeveniments esportius més grans de la comarca, la Hivernal Panna El Bandoler, que arriba a la seva vuitena edició. Les inscripcions per participar-hi ja estan tancades. Més de 750 persones s’han apuntat a la cursa, organitzada per un grup de veïns de Tous, els Pannes, amb el suport de l’Ajuntament. L’organització aposta per donar a conèixer amb aquesta cursa l’entorn natural del municipi i per potenciar l’oci de tota la família, amb circuits adaptats a les diverses edats i nivells.

És per això que hi ha diverses modalitats en funció dels quilòmetres i si es fa corrent o amb bicicleta: BTT 50 i E-Bikes, BTT 30, BTT 10 (familiar), Trail 8 i Trail 16. Els organitzadors recorden que la Hivernal Panna no és una cursa competitiva, ja que no puntua, i que manté un esperit familiar amb la voluntat que tothom en pugui gaudir. La sortida dels corredors es farà de forma esgraonada a partir de les 8:45 h, al carrer de Sant Valentí.

Enguany l’esdeveniment esportiu recupera el format d’abans de la pandèmia i es realitzarà un sol dia, però amb algunes diferències. El Dinar del Bandoler que es fa un cop finalitzada la cursa, per exemple, repartirà l’àpat amb carmanyoles als participants, que podran decidir on menjar, ja sigui al carrer, al vehicle o en un dels menjadors que s’habilitaran el dia de la cursa, un tancat i l’altre a l’aire lliure, al Parc del Bató. L’objectiu és evitar grans aglomeracions de gent.

La cursa, com cada any, és solidària. De cada inscripció, es donarà 1 euro a l’Associació Espanyola del Síndrome de Wolf-Hirschhorn (AESWH) i 1 euro a l’ADF de Tous, per reconèixer i agrair la feina feta per l’agrupació forestal en l’incendi del passat mes de juliol.
En l’Hivernal Panna hi col·laboren un centenar de voluntaris, comerços, empreses locals, tres patrocinadors principals, l’ADF, la cooperativa agropecuària El Sindicat, la Diputació de Barcelona i el Consell Comarcal de l’Anoia. Podeu trobar més informació a www.panna.cat.

Compartir
Publicitat
Més notícies:

L’enquesta

el + llegit

Més notícies